Musk će otpustiti čak 75% radnika Twittera?

Dodajte komentar

Zaposleni Twittera oglasili su se društvenim mrežama strahujući da će dobiti otkaz nakon što su se pojavili dokumenti koji pokazuju da Elon Musk planira da smanji  radnu snagu za 75 posto.

Korporacijski dokumenti do kojih je došao The Washington Post otkrivaju da je milijarder potencijalnim ulagačima u posao vrijedan 44 milijarde dolara rekao da planira otpustiti tri četvrtine od svojih 7500 radnika.

To bi ostavilo kompniju samo s posadom od nešto više od 2000 zaposlenih, što bi, kažu stručnjaci, otežalo kompaniji društvenih medija da odbaci ono što vidi kao “dezinformacije”.

Sada, brojni zaposleni izražavaju strah da bi mogli biti među više od 5000 radnika koji su otpušteni iz kompanije kada Musk (51) preuzme dužnost.

Patrick Chapla, rukovodilac proizvoda, pitao je hoće li ‘svi zajedno pokrenuti Novi Twitter.’

Parker Lyons, viši finansijski analitičar na Twitteru, takođe je tvitovao niz memeova nakon što je čuo vijest.

Ovakav razvoj događaja nije došao sam od sebe. Naime, kompanija je prošle godine potrošila ogromnih 1,5 milijardi dolara na zaposlene te je taj iznos htjela smanjiti za oko 800 miliona dolara. Uprava je takođe planirala napraviti velike rezove u svojoj infrastrukturi, riješiti se podatkovnih centara koji održavaju rad stranice za više od 200 miliona korisnika dnevno. No, niko nije očekivao tako radikalne poteze.

(SEEbiz)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *