“Plantaže” će poreski dug državi platiti nekretninama

Poreski dug kompanije “13. jul Plantaže” prema državi od gotovo 11 miliona eura biće naplaćen dijelom nepokretnosti ovog preduzeća u državnom vlasništvu, dogovoreno je na sastanku predstavnika uprave ove kompanije i ministarstva finansija.

Ministar mr Aleksandar Damjanović sa saradnicima razgovarao je sa predsjednikom Odbora direktora ove kompanije Nebojšom Vuksanovićem, izvršnim direktorom Zoranom Miladinović i finansijskom direktorkom Bojanom Đurišić o nezavidnoj finansijskoj situaciji tog preduzeća. Kako su precizirali, riječi je bilo o nagomilanim obavezama po osnovu poreza i doprinosa, odnosno duga koji preduzeće ima prema državi.

“Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo finansija i Vlada preduzeti najhitnije aktivnosti u cilju iznalaženja optimalnog zakonskog mehanizma kako bi  se omogućilo da kompanija posluje stabilno i izvršava sve svoje obaveze u narednom periodu”, istaknuto je nakon sastanka.

U skladu sa zakonom, ta potraživanja država će naplatiti kroz dio imovine “Plantaža”. Sagovornici očekuju da će se time stvoriti uslovi da se, daljom optimizacijom poslovanja, omogući stabilizacija i oporavak kompanije.

“Takođe je neophodno ubrzati sanaciju višemilionske štete koju su ‘Plantaže’ pretrpjele nakon vremenskih nepogoda kojima su pogođeni hektari zasada, u skladu sa procedurama koje su predviđene za tu namjenu”, jedan je od zaključaka sastanka.

Check Also

Pogledajte najnoviju Bloombergovu listu milijardera

Najnovija Blumbergova lista milijardera nje donijela novina kada je u pitanju prva petorka. Na prvom …

Leave a Reply

Your email address will not be published.