Britanska banka nudi kredite na deset godina sa fiksnom kamatom

Dodajte komentar

Britanska Allica banka ponudila je biznis klijentima 10-godišnji hipotekarni kredit s fiksnom kamatnom stopom kako bi pomogla malim i srednjim preduzećima da planiraju i upravljaju poslovnim troškovima.

Kamata je za 25 baznih poena niža od one za uporednu petogodišnju opciju banke.

S druge strane, zajmoprimci će morati da pokažu pokriće otplate čija je vrijednost jedan i po put veća od iznosa koji otplaćuju, prenose britanski mediji.

Kako su istakli iz ove banke, lansiranje je odgovor na informacije i potražnju brokera, pošto se očekuje da će Banka Engleske dodatno povećati kamatne stope u narednim mjesecima.

S obzirom na povećanu potražnju, banka je u četvrtom kvartalu ove godine izdvojila do 100 miliona funti za finansiranje desetogodišnjih pozajmica sa fiksnom stopom.

Osnovana 2020, Allica je do sada odobrila kredite vrijedne više od milijardu funti malim i srednjim preduzećima širom Velikoj Britaniji, a dostigla je nivo mjesečne profitabilnosti u septembru.

“Nismo nastali na naslijeđenoj tehnologiji, što znači da možemo pratiti trendove i promijeniti svoju ponudu kao odgovor na ono što nam brokeri kažu da vide na tržištu. Ovim proizvodom omogućavamo malim i srednjim preduzećima da se fokusiraju na poslovanje i postizanje ambicija, jer im nudimo stabilnost u periodu neizvjesnosti“, rekao je glavni komercijalni direktor u Allica banci Nick Baker.

Bankar.me

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *