Jakič umjesto Benedeka u Upravnom odboru Zavarovalnice Triglav

Dodajte komentar

Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav, grupe čiji je član i Lovćen osiguranje, potvrdio je predlog predsjednika Upravnog odbora te grupe da se za novog člana Uprave bude imenovan Blaž Jakič.

On će od početka naredne godine u tom tijelu zamijeniti Davida Benedeka, sa mandatom od pet godina. Odluka će stupiti na snagu po ispunjenju prethodnih uslova, uključujući dobijanje ovlašćenja slovenačke Agencije za nadzor osiguranja, za obavljanje funkcije člana Uprave.

Blaž Jakič je u Grupi Triglav zaposlen poslednjih 12 godina. Karijeru je započeo u matičnoj kući,  a zatim je prije šest godina svoje iskustvo i znanje prenio u srpsko osiguravajuće društvo, Triglav Osiguranje, Beograd, gdje donosi bogato znanje i iskustvo kao član Izvršnog odbora kompanije. Njegove trenutne odgovornosti pokrivaju, između ostalog, oblasti informacionih tehnpologija, finansija i računovodstva, životnog osiguranja i upravljanja rizicima. Posjeduje široku stručnost kako u osnovnim djelatnostima Grupe Triglav (osiguranje i upravljanje imovinom), tako i duboko poznavanje regionalnih tržišta. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani (2004), nakon čega je magistrirao na London School of Economics u Velikoj Britaniji (2006).

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *