Crna Gora plaća četiri miliona duga Libiji do kraja godine

Dodajte komentar

Libija je reprogramirala otplatu duga koji prema njoj imaju Crna Gora, Sejšeli i Nikaragva. Dug Crne Gore prema Libiji datira još iz vremena SFRJ.


Ovo je dogovoreno na različitim sastancima koje je održao libijski ministar finansija Kaled Mabruk, tokom njegovog učešća na godišnjim sastancima (10-16. oktobar) Svjetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda u Vašingtonu.

Crna Gora je potpisala sporazum o nagodbi da otplati svoj kredit od 4 miliona dolara prije kraja ove godine.

Ministarstvo je saopštilo da je Nikaragva reprogramirala svoj dug Libiji u jednakim polugodišnjim ratama. Sejšeli treba da otplate svoj zajam od 4,5 miliona dolara u roku od najviše godinu dana.

Podsjetimo, ministar finansija Aleksandar Damjanović je za “Glas Amerike” kazao da je imao priliku da sa ministrom finansija Libije dogovori da Crna Gora vrati dug koji je ostao iz bivšeg duga SFRJ.

“Imao sam priliku da sa ministrom finansija Libije konačno dogovorim da Crna Gora vrati dug koji je ostao iz bivšeg duga SFRJ, već dvadesetak i kusur godina. To je dobar znak gdje pokazujemo i prema državama koje nisu samo EU i koje nisu samo uslovno rečeno kontekst gdje je Crna Gora, da smo kredibilni i da na taj način širimo dobar glas o Crnoj Gori. Da Crna Gora plaća svoje dugove”, kazao je Damjanović.

Izvor: RTCG

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *