Putin ukinuo ograničenja za pojedine međunarodne banke

Dodajte komentar

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je ukaz o ukidanju posebnih ekonomskih mjera, koje su uvedene u martu kao odgovor na sankcije, za niz stranih investicij0nih fondova i razvojnih banaka, navodi se u ukazu objavljenom u službenom registru zakonodavnih informacija.

Među njima su Azijska infrastrukturna investiciona banka, Međunarodna banka za ekonomsku saradnju, Međunarodna investiciona banka, Rusko-kirgiski razvojni fond i Nova razvojna banka BRICS-a (NDB), javlja TASS.

Konkretno, neće biti predmeti postupka za transakcije uspostavljene u skladu s predsjedničkim dekretom od 1. marta o posebnim ekonomskim mjerama.

Osim toga, te banke i investicioni fondovi izuzeti su od zabrane transakcija u stranoj valuti, što uključuje, između ostalog, depozite u stranoj valuti ruskih rezidenata na račune otvorene izvan Rusije.

Štoviše, pomenutim razvojnim bankama i investicionim fondovima ukidaju se i neka druga ograničenja koja su bila predviđena mjerama preduzetim kao odgovor na zabrane SAD-a, zemalja i organizacija koje su im se pridružile.

Izvor: SEEbiz

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *