Vlada bez tendera nabavlja gorivo vrijedno milion eura

Dodajte komentar

Uprava za katastar i državnu imovinu sprovešće pregovarački postupak i izvršiti nabavku goriva za potrebe državnih organa, procijenjene vrijednosti 1.094.363,81 eura PDV-om, zaključak je iz Informacije o sprovođenju pregovaračkog postupka bez prethodnog objavljivanja poziva za javno nadmetanje za nabavku goriva za potrebe državnih organa koju je Vlada Crne Gore usvojila na 23. sjednici.

Razlog izostanka javne nabavke pravdaju sajber napadima, jer se Uprava od avgusta “susrijeće sa nizom poteškoća u radu” zbog blokade Elektronskog sistema javnih nabavki.

“Uprava je u obavezi da nakon usvajanja rebalansa budžeta izmijeni Plan centralizovanih javnih nabavki, što iziskuje dodatne rokove, pa sve navedeno dodatno prolongira rokove za sprovođenje otvorenih postupaka javnih nabavki, što bi prouzrokovalo ozbiljne blokade u radu državne uprave”, naveli su iz Vlade .

Tokom diskusije o ovoj tački dnevnog reda na sjednici Vlade, ponovljeno je da nabavka energenata predstavlja “jedan od prioritetnih postupaka”, te da bi njeno odlaganje moglo dovesti do nemogućnosti funkcionisanja rada državnih organa, “sa posebnim akcentom na rad vaspitno-obrazovnih ustanova na sjeveru, s obzirom da počinje sezona grijanja”.

Vlada je zato zadužila Upravu da za potrebe državnih organa sprovede “pregovarački postupak bez prethodnog objavljivanja poziva za javno nadmetanje” procijenjene vrijednosti 1.094.363,81 eura sa uračunatim PDV-om, a za takvu odluku pozivaju se na Zakon o javnim nabavkama. Naveli su i da nabavku treba izvršiti “uz poštovanje načela konkurentnosti”.

Bankar.me

TAGOVI: , ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *