Unapređenje liderskih i menadžerskih znanja i vještina značajni za put ka EU

1 komentar

Novoimenovani ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori Peter Felten danas je posjetio Asocijaciju menadžera Crne Gore – AMM.

Predsjednik ovog udruženja Budimir Raičković upoznao je ambasadora sa desetogodišnjim radom i razvojem crnogorske liderske i menadžerske organizacije. Posebno je apostrofirao zalaganja Asocijacije menadžera za još snažnijom profesionalizacijom i depolitizacijom na svim poljima djelovanja, naročito u oblasti upravljanja preduzećima u državnom vlasništvu koja su generator i od presudnog značaja za crnogorsku ekonomiju.

Raičković je istakao da Asocijacija menadžera snažno podržava pristupanje Crne Gore EU, kao i potrebu da se kroz podizanje konkurentnosti ekonomije približimo evropskim standardima, a pri tome će nam jako biti bitno da poseban fokus stavimo na unapređenje ljudskih resursa i takozvanu reindustrijalizaciju kako bi smanjili izuzetno visoku uvoznu zavisnost.

Ambasadoru je za 19. oktobar najavio konstitutivnu sjednicu CEO Foruma koji je okupio najeminentnije crnogorske i strane top menadžere iz različitih oblasti i privrede.

Felten je pozitivno ocijenio aktivnosti Asocijacije menadžera. Istakao je da su upravljačke i liderske vještine jako značajne i da bi trebale biti ključni preduslov, kako u javnoj administraciji tako i u državnim preduzećima, te dodao da će Njemačka i dalje pružati podršku Crnoj Gori na putu za EU.

“Sagovornici su saglasni da Njemačka kao snažna ekonomija, svojim savjetima i preporukama može pomoći i Crnoj Gori u pronalaženju kvalitetnih rješenja za prevazilaženje ekonomskih izazova. Takođe sistem crnogorskog obrazovanja još snažnije treba da bude povezan sa realnim sektorom, kako bi zajednički kreirali kadrove potrebne crnogorskoj privredi i njenom razvoju. Zaključeno je da će Ambasada Savezne Republike Njemačke i Asocijacija menadžera Crne Gore u narednom periodu raditi na osmišljavanju i realizaciji aktivnosti koje će prvenstveno biti usmjerene na još bolje povezivanje poslovne zajednice i menadžera”, istkali su iz ove asocijacije.

Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *