Traže isplatu 1,7 miliona za doprinose

Dodajte komentar

Uz simboličnu pjesmu “Maljčiki” kultne grupe “Idoli”, bivši radnici Vektre Boka su dvadesetominutnom blokadom saobraćaja na Jadranskoj magistrali u naselju Dubrava, u Herceg Novom, željeli iskazati da stavljaju “veto na proces da stečajna masa Vektre Boka uđe u stečajnu masu Vektre Montenegro i zatražili da, kako to Zakon o radu i propisuje, po kolektivnom ugovoru dobiju 500 eura za svaku godinu radnog staža i 1,7 milona eura potraživanja po osnovu poreza i doprinosa.

Predsjednik NVO Bivši radnici Vektre Boka Đorđe Rajak poručio je da će, ukoliko se nadležni i dalje budu oglušivali o njihove zahtjeve, te ako se do srijede na sastanak ne pojave premijer Dritan Abazović i predsjednik države Milo Đukanović, sljedeći protest organizovati u četvrtak ispred zgrade Vlade u Podgorici.

“Na sjednici za kontrolu i praćenje privatizacije donesena je jednoglasna odluka da imovina Vektre Boka ne može biti u stečajnoj masi Vektre Montenegro. Više puta se uprkos odluci to pokušalo i mi smo to spriječili. Sada imamo indicije da se ponovo čini, a mi to nećemo dozvoliti”, odlučan je Rajak.

Pozvao je sve nadležne institucije, premijera i predsjednika Vlade da konačno riješe problem Vektre Boka, jednako kao i poreze i doprinose radnika, koji imaju prosjek godina 65, a od kojih je sedam preminulo čekajući pravdu. Pozivaju tužilaštvo da reaguje hitno, jer agonija radnika traje isuviše dugo, a akteri “ove pljačke su na slobodi”.

“Vektra nam duguje po kolektivnom ugovoru po 500 eura za svaku godinu radnog staža, dio rate iz plana reorganizacije, kao i poreze i doprinose sada već preko 1,7 miliona eura. Nećemo im dati mira dok god ne vratimo naše dostojanstvo”, poručio je Rajak.

Izvor: Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *