CKB: Napuštanjem sastanka bivši radnici onemogućili nastavak razgovora

Dodajte komentar

Uprava CKB danas je zvanično obavijestila pravnog zastupnika 18 bivših zaposlenih te finansijske institucije da su “napuštanjem sastanka i izbjegavanjem prilike da se predoče zahtjevi” onemogućili nastavak razgovora, te da će se “sva sporna pitanja u buduće rješavati pred nadležnim institucijama”.

Iz ove banke su podsjetili da su se njihovi predstavnici juče sastali sa pravnim zastupnikom i predstavnikom dijela bivših zaposlenih zbog opomene pred utuženje u kojoj je navedeno da su im, navodno, povrijeđena prava u zaključenju sporazumnog prestanaka radnog odnosa, uz predlog da na sastanku predoče svoje zahtjeve.

Navode da su u ime banke sastanku su prisustvovali član Upravnog odbora, predstavnici višeg rukovodstva i pravni zastupnici banke, ali da su bivši radnici bili nezadovoljni izostankom predsjednika Upravnog odbora – Tamaša Kamarašija, zbog čega su sa svojim pravnim zastupnikom napustili sastanak.

“Napominjemo da je prilikom zaključivanja sporazuma o prestanku radnog odnosa, CKB ispoštovala sve zakonske procedure, uključujući i one koje su propisane kolektivnim ugovorom. Za 103 zaposlena sa kojima je zaključen sporazumni prestanak radnog odnosa, CKB je isplatila otpremnine u ukupnom neto iznosu većem od tri miliona eura. Ovom isplatom obuhvaćene su otpremine i za 18 bivših zaposlenih u čije ime je dostavljena opomena pred utuženje. Osim isplate otpremnina, bivšim zaposlenima su u potpunosti isplaćena i ostala zakonska sljedovanja, poput neiskorišćenih dana godišnjeg odmora”, precizirali su iz te finansijske institucije.

Oni navode i da prilikom procesa spajanja sa nekadašnjom Societe – Podgoričkom bankom, “nijedan zaposleni nije proglašen tehnološkim viškom”. Ističu da je svaki prestanak radnog odnosa “rezultat slobodne volje bivših zaposlenih i dogovora o uslovima zaključenja sporazuma”, te da se tim dokumentima – potpisanim pred notarom – “nedvosmisleno konstatujeda su zaključeni u odsustvu bilo kakve prinude, prijetnje, stvarne i pravne zablude, odnosno da predstavljaju slobodno izraženu volju ugovornih strana”.

“Uprkos svim navedenim činjenicama, pokazali smo spremnosti da u izuzetno kratkom roku organizujemo traženi sastanak i omogućimo priliku bivšim kolegama da predoče zahtjeve koje nijesu naveli u opomeni. Napuštanjem sastanka, pravni zastupnik i predstavnik dijela bivših zaposlenih potvrdili su da nemaju namjeru da navodne probleme riješe mirnim putem”, potcrtavaju iz CKB.

Kako su istakli, to je bio razlog da danas zvanično obavijeste pravnog zastupnika dijela bivših zaposlenih da nastavak razgovora nije moguć, a za sva sporna pitanja o ovom slučaju upućuju ih na nadležne institucije.

 

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *