Bivši radnici CKB: Željeli smo da vratimo reputaciju nekadašnjem poslodavcu

Dodajte komentar

Grupa nekadašnjih zaposlenih CKB-a otvorenim pismom je odgovorila na saopštenje te banke o prekidu daljih razgovora, ističući da su razočarani takvom odlukom menadžmenta.

Kako su naveli, današnje stanje “posljedica je lošeg rukovođenja u banci od trenutka kad je gospodin Sabolč Horvat otišao sa mjesta glavnog izvršnog direktora”. Takođe kažu da su “željeli da pomognu bivšem poslodavcu da krene vraćati reputaciju koja mu je od početka procesa spajanja banaka sve niža”

Cijelo reagovanje prenosimo integralno u nastavku:

Iskreno smo razočarani odgovorom koji smo od advokatske kancelarije koja zastupa CKB banku dobili na našu opomenu, a koje je implementirana i u saopštenju CKB banke upućenom medijima.

Tačno je da nas je bivši poslodavac pozvao na sastanak i tačno je da smo napustili sastanak relativno brzo jer na njemu nijesu prisustvovali, čelni ljudi banke kojima je opomena naslovljena. Došli smo da ispoštujemo poziv bivšeg poslodavca, da pokažemo da nam je u interesu da ovaj problem riješimo na obostrano zadovoljstvo, u interesu CKB banke. I to smo im saopštili jasno, glasno i nedvosmisleno. Takođe smo izrazili našu iskrenu želju i očekivanje da će do isteka roka za opomenu Predsjednik uprave i član uprave odgovoran za poslovanje sa stanovištvom upriličiti sastanak s nama. A vremena je bilo.

Nijesmo iznijeli naše zahtjeve jer o njima želimo da razgovaramo sa rukovodiocima banke koji nijesu učestvovali u nečasnim radnjama koje su činjene prema zaposlenima od momenta kad su targetirani za odlazak iz banke do potpisivanja sporazuma. Dio “izvođača tih radova” bio je na sastanku. A sa njima nemamo o čemu da razgovaramo.

Apsurdni su navodi u odgovoru da je “svaki prestanak radnog odnosa bio rezultat slobodne volje bivših zaposlenih”.

Svi sporazumi o raskidu radnih odnosa su identični, tipski i sadrže stavke o “dobrovoljnom pospisivanju.” Ali tim potpisima prethodio je proces razgovora, pritisaka, ucjena… koji je imao za cilj da se zaposleni dovedu u bezizlaznu situaciju u kojoj im banka više nije ugodno mjesto za rad. Za sve ovo imamo više stotina svjedoka.

Advokatska kancelarija koja zastupa CKB banku naš gest je kvalifikovala “nepoštenim i neprofesionalnim”. Pošteni i profesionalni su izgleda ostali u banci nakon našeg odlaska, pa vidimo koliko njihovo “poštenje i profesionalizam” košta CKB banku i OTP grupu…

Nas osamnaest (po punomoćjima) nijesmo pronevjerili milione eura, davali fiktivne kredite, prisvajali novac od depozita građana, kršili pravila i procedure banke, bili na disciplinskim postupcima zbog lošeg rada ili štete koju smo nanijeli banci. Naprotiv, riječ je o manje više nagrađivanim radnicima, zaposlenima koji nijesu bili podobni bivšem rukovodstvu banke na čelu sa Palom Kovačem, koji je od iste te banke sad optužen za “ zloupotrebu službenog položaja ”.

Ako je Pal Kovač i tim oko njega koji su bili gospodari radnih odnosa u banci, koji su krojili sudbine zaposlenih na osnovu isključivo ličnog sviđanja ili nesviđanja, partijske podobnosti ili nepotizma, pravio “zloupotrebu službenog položaja” prema interesima banke, onda nema dileme da je i na isti način, od iste ekipe, zloupotrijebljen odlazak skoro svih bivših zaposlenih iz banke. Za to imamo makar stotinu svjedoka.

Nijesmo sretni zbog današnjeg stanja i pozicije banke u kojoj smo radili, koje je logična posljedica lošeg rukovođenja u banci od trenutka kad je gospodin Sabolč Horvat otišao sa mjesta glavnog izvršnog direktora. A toga je svjestan i OTP kao vlasnik banke.

Našim činjenjem željeli smo da pomognemo bivšem poslodavcu da krene vraćati reputaciju koja mu je od početka procesa spajanja banaka pa dalje, svakom novootkrivenom aferom sve niža, o čemu svjedoči i pad broja klijenata. Ne radujemo se tome. Iskreni smo bili u našim namjerama jer smo baš dugo godina svoje familije hranili iz Crnogorske komercijalne banka, za koju smo radili i borili se kad da je naša privatna.

A kad su otpremnine u pitanju, neka bivši poslodavac navede i koliki je iznos isplatio članovima bivšeg top-menadžmenta protiv kojih je podigao optužnicu.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *