Uskoro u hotelu “Podgorica”: Prva vinska karta ispunjena domaćim vinima i lokalnim proizvodima

Dodajte komentar

U cilju promocije vinske kulture i afirmacije lokalnih vinara i vinarija, hotel “Podgorica” donio je odluku da uskoro postane prvi ugostiteljski objekat u Crnoj Gori, koji će u svojoj ponudi implementirati jedinstvenu vinsku kartu ispunjenu isključivo domaćim vinima, rakijama i ostalim proizvodima.

Ova namjera, otkrivena je na današnjem sastanku, održanom u prisustvu menadžmenta hotela i predstavnika lokalnih vinarija, koji su prethodnim učešćem na manifestaciji Podgorički salon vina, još više doprinijeli popularizaciji vinogradarstva i vinske kulture glavnog grada.

“Cilj ove inicijative je da učinimo i podstaknemo da vinske karte u podgoričkim i ostalim ugostiteljskim objektima širom zemlje, budu bogatije crnogorskim vinima. Uzimajući u obzir simboliku hotela ‘Podgorica’, odlučili smo da ovo postane autentična lokacija gdje će se održati Podgorički salon vina. Spojili smo ideju i viziju. Ponosni smo na dva održana salona vina i ovom prilikom, želimo da vam se odužimo na učešću i trudu. Naši gosti pretenduju domaća vina, rakije, likere. Svake godine se vinska kultura sve više prepoznaje i želimo da se proširi slika o našim proizvođačima. Smatramo da, na obostrano zadovoljstvo, pomažemo jedni drugima i da će upravo iz hotela ‘Podgorica’ krenuti tradicija – da naši ugostitelji imaju bogatu vinsku kartu ispunjenju lokalnim proizvodima”, izjavio je izvršni direktor hotela “Podgorica” Bojan Madžgalj.

Madžgalj je posebno naglasio da u prethodnih godinu ipo dana temeljno renoviraju hotel, kao i da je u planu, da za mjesec, otvore novi a la carte restoran, koji će u svojoj ponudi imati jedinstvenu vinsku kartu.

“Nakon što otvorimo restoran, posjetioci će imati priliku da uživaju u tematskim i vinskim večerima”, kazao je Madžgalj.

Podsjećamo, Podgorički salon vina projekat je čiji su inicijatori Bojana Minić i Dragutin Kontić a realizuje se u partnerstvu sa hotelom “Podgorica”, Glavnim gradom i Turističkom organizacijom Podgorica. Salon vina predstavlja jedinstveni događaj posvećen promociji crnogorske vinske kulture, a namijenjen je vinarima, ljubiteljima i poštovaocima vina. Projekat je sveobuhvatan i čini ga više segmenata, poput predstavljanja i pozicioniranja crnogorskih vina i vinarija kroz nekoliko kanala među kojima: vinski događaji, vinski magazin, vinski shop itd. Ideja o kreiranju ovog projekta, nastala je iz ljubavi i poštovanja prema crnogorskim vinskim proizvodima, a na osnovu prepoznavanja potrebe za unaprijeđenjem procesa plasiranja vinskog proizvoda, promocije vinarija i promocije Crne Gore kao destinacije.

Izvor: Media Biro

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *