UPC u septembru prihodovala 203,5 miliona

Uprava prihoda i carina (UPC) ostvarila je u septembru bruto naplatu prihoda u iznosu od 203,5 miliona eura, što je 20 miliona ili 11 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period. Naplata prihoda u septembru je 24 miliona eura ili 13 odsto viša u odnosu na 2019.

Ostvarena naplata je i iznad plana prihoda 19,4 miliona eura i li 11 odsto precizirali su iz UPC.

Prema strukturi naplaćenih prihoda, dominira naplata poreza na dodatu vrijednost od 105,3 miliona eura, što je odnosu na proš lu godinu 27,2 miliona ili 35 odsto više. U poređenju sa planiranim iznosom, naplata je veća 24 miliona ili 29 odsto.

Rast naplate zabilježen je i kod koncesionih naknada, pa je po tom osnovu naplaćeno 3,6 miliona eura, što je 29 odsto više u odnosu na proš lu godinu. Naplata doprinosa za navedeni period iznosila je 41,9 miliona eura, što je 14 odsto manje nego u prošloj godini. Ostvarena bruto naplata po osnovu akciza iznosila je 25 miliona eura i niža je osam odsto u odnosu na isti period prošle godine. Najveći rast naplate ostvaren je kod akcize na duvanske proizvode.

Iz UPC su naveli da je u periodu od januara do septembra ostvarena bruto naplata prihoda u iznosu od 1,56 milijardi eura, što je 154 miliona ili 11 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, a za 93 miliona ili šest odsto više u odnosu na 2019. godinu.

Izvor: Dan

Check Also

Njemački državljani i firme uložili u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori najviše novca od svih stranaca

Njemački državljani i firme uložili su prošle godine u kupovinu nekretnina u Crnoj Gori najviše …

Leave a Reply

Your email address will not be published.