Za vikend 11. Konferencija zadravstvenog, wellness i spa turizma

Dodajte komentar

Ovogodišnja 11. Međunarodna konferencija zdravstvenog, wellness i spa turizma biće održana ovog vikenda, 15. i 16. oktobra u hotelu Splendid Conference & Spa Resort u Bečićima.

Događaj koji organizuju Medical Spa asocijacija Crne Gore, u saradnji sa Klasterom zdravstvenog turizma, Ministarstvom ekonomskog razvoja i turizma i Unijom poslodavaca Crne Gore, ima centralnu temu “Kreiranje, promocija i prodaja turističkih programa zdravstvenog turizma”.

Konferenciju će zvanično otvoriti ministar ekonomskog razvoja i turizma Goran Đurović i generalni direktor Direktorata za IPA projekte, inovacije i zdravstveni turizam u Ministarstvu zdravlja Luka Đukanović.

Radni dio dvodnevnog događaja činiće izlaganja i panel diskusije podijeljene u tri cjeline: Lječilišni turizam, Medicinski turizam i Medicinski wellness. Organizatori najavljuju i da će otvoriti tematiku nove zdravstvene infrastrukture, kao nezaobilaznog preduslova za percipiranje Crne Gore kao zdravstveno sigurne i potencionalno atraktivne destinacije. Očekuju da će učesnici skupa dati odgovore na izazove koji prate investicije u zdravstvenom turizmu, dok će stručnjaci iz regiona predstaviti svoje modele i rezultate za postsezonu.

“Cilj dvodnevne konferencije je da okupi ugledne domaće i inostrane stručnjake, operativce i konsultante iz područja medicine i turizma, te predstavnike hotelijerske i wellness industrije kako bi, udruženim snagama, pokušali da odgovore na ključna pitanja vezano za razvoj zdravstvenog turizma u Crnoj Gori i zemljama regiona”, navodi se u najavi ovog skupa.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *