Slučaj “Plantaže”: Vukotić, Mihailović i Perović pušteni na slobodu

Dodajte komentar

Osumnjičeni koji se povezuju sa slučajem “Plantaže” – Veselin Vukotić, Božo Mihailović i Duško Perović, braniće se sa slobode saznaje portal Dan, nakon što im je ukinut pritvor.

Podsjećamo, crnogorska policija uhapsila je nedavno više osoba u sklopu istrage koja se odnosi na državnu kompaniju “13. jul Plantaže”. Tada su bili privedeni Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman, Duško Perović. Oni su članova bivšeg Odbora direktora državne kompanije.

Ranije je odlučeno da se sa slobode brane Šahman i Rajković.

SDT sumnja da su bivši predstavnici države u UO „Plantaža” oštetili kompaniju za 350.000 eura

“Službenici Uprave policije su jutros, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, lišili slobode šest bivših članova Odbora direktora „Plantaže“. Slobode su lišeni V.V., B.M., Đ.R., S.Š., D.P. i A.H. zbog sumnje da su izvršili krivično djelo zloupotreba službenog položaja u privrednom poslovanju.Pripadnici Specijanog policijskog odjeljenja su izvršili pretrese na više lokacija u kojima je oduzeto više desetina hiljada eura”, saopštili su ranije iz Uprave policije.

Specijalno državno tužilaštvo istraživalo je poslovanje Plantaža po osnovu krivične prijave novog rukovodstva.

SDT je formiralo predmet nakon što je novo rukovodstvo podnijelo krivičnu prijavu protiv bivšeg predsjednika odbora direktora te kompanije Veselina Vukotića, bivše izvršne direktorice Verice Maraš i bivšeg člana odbora direktora Boža Mihailovića zbog sumnje da su u tom slučaju, djelujući organizovano kao članovi kriminalne grupe, iskorišćavanjem i zloupotrebom svog položaja, pribavili protivpravnu imovinsku korist za privatnu firmu OMP Inženjering, a na štetu “Plantaža”.

Maraš kaznili 1.000 eura zbog skrivanja imovine

Da bivšem rukovodstvu Plantaža nije strano kršenje zakona pokazuje i primjer bivše izvršne direktorke ovog državnog preduzeća Verice Maraš, koja je prije dvije godine kažnjena sa 1.000 eura zbog nepoštovanja propisa o sprečavanju korupcije. Maraš, koja se trenutno nalazi u pritvoru zbog sumnji u zloupotrebu službenog položaja, nije dostavila Agenciji za sprečavanje korupcije imovinski karton mjesec po prestanku funkcije u ovom državnom preduzeću.

“Agencija za sprečavanje korupcije je 11. decembra 2020. godine izdala prekršajni nalog na iznos od 1.000 eura protiv bivše javne funkcionerke Verice Maraš, zbog toga što nije podnijela izvještaj o prihodima i imovini u roku od 30 dana od dana prestanka javne funkcije”, odgovorili su “Danu” iz Agencije za sprečavanje korupcije.

Izvor: Portal Dan

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *