Predrag Mihajlović i naredne dvije godine na čelu Udruženja banaka Srbije

Aktuelni predsjednik Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije Predrag Mihajlović, danas je jednoglasno reizabran na tu funkciju, sa novim mandatom za naredne dvije godine.

Predrag Mihajlović je predsjednik Izvršnog odbora i CEO OTP banke Srbija, a njegova karijera u bankarstvu duža je od četvrt vijeka. Mihajlović je i potpredsjednik Foruma za odgovorno poslovanje Srbije, član je Predsjedništva Saveza ekonomista Srbije, u dva mandata bio je guverner Američke privredne komore, kao i predsjednik Upravnog odbora NALED-a u dva mandata. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Subotici Univerziteta u Novom Sadu, a postdiplomske studije je završio u Grenoble Ecole de Management Univerziteta u Francuskoj.

Na istoj sjednici za zamjenika predsjednika Upravnog odbora UBS izabran je Nikola Vuletić, CEO Unicredit banke. Nikola Vuletić je završio Ekonomski fakultet u Beogradu, a u bankarskom sektoru radi od 2003. godine.

Upravni odbor kao organ Udruženja banaka Srbije razmatra pitanja finansijskog i bankarskog sistema i o tome daje mišljenja nadležnim organima, prati i analizira mjere ekonomske, a posebno kreditno-monetarne i poreske politike iz ugla njihovog uticaja na uslove poslovanja banaka.

 

Check Also

U Podgorici uhapšen osnivač Terraform Labsa – Do Kwon

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore je objavio na svom tviter nalogu da je podgorička policija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.