Deloitte, PWC i BDO potpisali sporazum o saradnji sa Ekonomskim fakultetom UCG

Predstavnici tri velike revizorske kuće u Crnoj Gori – Deloitte, PWC i BDO, potpisali su sporazume sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Crne Gore o budućoj saradnji.

Time su se pridružili revizorskoj kući Ernst&Young, pa je tako uspostavljena saradnja sa svim predstavnicama “velike četvorke” koje posluju u Crnoj Gori u oblasti revizije.

Sporazume je potpisao dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović s jedne starne, dok su s druge to bili izvršni direktori Deloitte-a Boban Čabarkapa, u ime PWC-a Sava Laketić, te BDO-a Vesko Knežević.

Osnovni cilj uspostavljanja ove saradnje je upoznavanje sa standardima profesije revizora i promocija ovog zanimanja među studentima.

“Dani revizije koji su u toku na Ekonomskom fakultetu, ujedno su i prva zajednička aktivnost i saradnja Ekonomskog fakulteta sa revizorskim kućama, koja će biti nadalje nastavljena kroz potpisane spotazume. Na osnovu njih, studenti će moći da učestvuju u obukama organizovanim u saradnji sa revizijskim kućama, kao i da u njima obavljaju stručnu praksu”, precizira se u saopštenju.

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

One comment

  1. Hahahaha CG Ekonomija konačno priznaje da su se uneredili u finansijske izveštaje privrede CG.

Leave a Reply

Your email address will not be published.