Saradnja IRF-a i firme Juing: Finansijsku pomoć iskoristili za otvaranje knjižare “Pčelica”

1 komentar

Knjiga je najbolji prijatelj – kaže poznata krilatica, a na radost velikog broja mališana, porodica Grgurović odlučila je da u Podgorici kreira kutak u kojem će svako dijete pronaći školski pribor i štivo po želji. Uz pomoć Investiciono-razvojnog fonda (IRF), otvorena je dječja knjižara “Pčelica”.

“Firma Juing d.o.o. nalazi se na bijeloj listi i uvijek smo bili redovni platioci i poreski obveznici ka državi”, otkriva vlasnik i izvršni direktor Vuk Grgurović, koji je spremno dočekao novo poglavlje u razvoju privatnog biznisa.

Širenje poslovanja, za svako preduzeće predstavlja veliki korak. Svoje namjere firma “Juing” odlučila je da povjeri Investiciono-razvojnom fondu, čiju su finansijsku pomoć iskoristili za otvaranje knjižare “Pčelica”.

“Riječ je o projektu otvaranja maloprodaje. Investicija je vrijedna 15.000 eura. Dobijena su sredstva od IRF-a. Mimo maloprodaje, imamo i veleprodaju i putnike po terenu koji obilaze firme”, naveo je Vuk, ponosan na činjenicu što se njegova porodica već dugi niz godina uspješno bavi snabdijevanjem knjižara širom Crne Gore.

Prednost saradnje sa IRF-om, mladog preduzetnika asocira na veliki broj povoljnosti koje ovaj partner od starta nudi svojim korisnicima.

“Saradnja sa IRF-om je bila jako profesionalna, brza, nije zahtijevala mnogo vremena. Jako su dobri u svom poslu. Prednost je u tome što imaju manje kamatne stope. Druga stvar je što u odobrenju kredita imaju neke olakšice i taj grejs period koji je bio nekih pola godine. Svakome bih preporučio, ko naravno ima svoj biznis, da ga ili podrži ili proširi sa IRF-om”, dodao je on.

Da se tu ne zaustavljaju, potvrđuje čelnik firme “Juing” koji već uveliko planira narednu fazu proširenja poslovanja.

“Dalji planovi u biznisu su širenje maloprodaje, otvaranja izdavašta gdje imamo sami svoje naslove i jačanje veleprodaje”, zaključio je Grgurović.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
1 Komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *