Predstava za djecu “Cvrčak i mrav” u The Capital Plazi

Dodajte komentar

Najmlađi ljubitelji pozorišta imaće priliku da pogledaju predstavu “Cvrčak i mrav” koja će biti igrana u atrijumu The Capital Plaza centra od 19 sati, a ulaz je besplatan.

U odnosu na originalnu basnu, tekst predstave je izmijenjen, nadograđen i prilagođen savremenom dobu. Zbog toga, osim osnovne ideje basne o lijenom Cvrčku koji gladuje i vrijednom Mravu koji dočekuje zimu u toplom i bogatom domu, u predstavi postoji još nekoliko idejnih planova.

“Cvrčak je umjetnik, a to zanimanje nije baš popularno, bar kod nas. Ako slučajno u životu odlučiš da budeš Cvrčak, sve će biti protiv tebe, osim tebe. I možda će ti biti teško, ali umjetnost će ti olakšati. Daće ti snagu da izdržiš, daće ti slobodu da kažeš, daće ti širinu da razumiješ i daće ti zadovoljstvo da uživaš”, ističe se u najavi ovog komada.

Ova dramatizacija Ezopove basne koju je napisala Milena Depolo je za djecu koja su u današnje vrijeme zatrpana obavezama i ne stižu da se igraju, za stariju djecu koja su na pragu odrastanja i počinju da se bune protiv svojih autoriteta i za sve autoritete ovog svijeta (roditelje, nastavnike, direktore, političare…) da shvate da je potrebno, dobro i zdravo buniti se protiv autoriteta…

Režiju komada potpisuje Branko Ilić, uloge tumače Branka Femić Šćekić, Katarina Krek, Goran Slavić i Branko Ilić, a Krek je ujedno lektorka komada. Kostimografiju su uradile Tijana Todorović i Marta Garčević, scenografiju osmislio Branko Ilić, muziku uradili članovi klape Who See Dejan Dedović i Mario Đorđević, a koreografiju Marija Brajković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *