Počinje ICT Week: Spremno 12 događaja iz tehnologije, programiranja i trendova informacionih tehnologija

Dodajte komentar

ICT Week – Podgorička nedjelja ICT događaja, koju organizuju Udruženje ICT Cortex u saradnji sa Glavnim gradom Podgorica, biće večeras svečano otvorena u atrijumu Capital Plaze u 19 sati.

U pitanju je niz događaja na teme iz oblasti informacionih komunikacionih tehnologija koji su raspoređeni u 7 dana bogatog sadržaja. Glavni sponzor ICT nedjelje je počasna članica klastera, Crnogorski Telekom, a organizaciju događa podržali su i Naučno-tehnološki Park Crne Gore, Centralna banka Crne Gore i Sky Express.

Pažljivo kreirani sedmodnevni program donosi 12 događaja iz oblasti fintecha, sajber bezbjednosti, gaminga, tehnologija i programiranja, žena u IT-u, inovacija i robotike za najmlađe, edukacije i trendova u ICT-u, na kojim će uzeti učešće više od 80 lokalnih, regionalnih i interacionalnih stručnjaka iz ICT sektora i biznis zajednice.

Ispred organizatora, prisutnima će se obratiti gradonačelnik Podgorice, dr Ivan Vuković, Sanja Gardašević, predsjednica UO klastera Cortex i Stjepan Udovičić, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, kompanije koja je pokrovitelj ovog sedmodnevnog događaja.

Na svečanom otvaranju će biti predstavljeni i dobitnici Konkursa Glavnog grada za podršku startup ICT zajednici, kojima će biti uručeni vaučeri za odlazak na najveću IT smotru, konferenciju Web Summit u Lisabonu.

Prvog dana ICT nedjelje će biti organizovano i II networking okupljanje predstavnika ICT zajednice u organizaciji klastera, uz muzički program grupe Lombelico band.

Događaji su namjenjeni široj javnosti i svi su besplatni. Organizatori obećavaju kvalitetan i zabavan sadržaj i sve zainteresovane pozivaju da se pridruže.

Zbog ograničenog broja posjetilaca, na različitim lokacijama, prijave su obavezne a mogu se poslati preko sajta www.ictweek.me.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *