Kompanija One donirala 15 računara OŠ “Luka Simonović” u Nikšiću

Dodajte komentar

Škola “Luka Simonović” bila je Prva osnovna škola u Nikšiću, baš kao i prva obrazovna ustanova u Crnoj Gori koja je otvorila računarsku učionicu za svoje učenike. Te činjenice su motivisale kompaniju One da kroz saradnju sa Udruženjem Roditelji ovoj školi donira 15 računara kako bi učenici sa najmodernijom opremom savladali vještine za digitalno doba u kojem živimo.

Anđela Vujičić, učenica osmog razreda ove nikšićke škole, zahvalila se kompaniji One na donaciji, i istakla koliko su im novi računari bili neophodni.

“Razvoj digitalnih tehnologija se odvija jako brzo, tako da su računari nabavljeni 2004. godine, kao što je to slučaj u mojoj školi, bili stari i neupotrebljivi,” naglasila je Anđela.

Ističući da će novi računari unaprijediti i osavremeniti nastavu, Marija Martinović, direktorica škole izrazila je nadu da će u narednom periodu biti više ovakvih donacija koje će pomoći da škola ide u korak sa savremenim dobom i zaista bude dio digitalne ere.

Sa njom je saglasan Brano Đurović, komercijalni direktor u kompaniji One koji je prilikom uručivanja donacije poručio da je zajednički zadatak da Crnu Goru u digitalnoj deceniji Evrope učinimo konkuretnom počev od obrazovnog sistema.

“Generacijama koje rastu sa tehnologijom, drugačiji svijet je nezamisliv, a zajedno sa njihovim očekivanjima i percepcijom, mijenja se i reformiše školstvo. Ova donacija odraz je naše želje da stvaramo naslijeđe kroz održivi razvoj za dobrobit zajednice. Djeca, mladi i njihovo obrazovanje moraju biti u fokusu svih aktera u društvu,  jer samo znanje obezbjeđuje siguran u put u budućnost”, kazao je Đurović.

Izvršna direktorica Udruženja Roditelji Kristina Mihailović kazala je da su sigurni da će novi računari doprinijeti tome da djeca imaju na raspolaganju kvalitetnije osnovne alatke za rad za predmet Informatika, te da vjeruju da će oprema biti korištena i za vanntastavne aktivnosti što, kako je istakla, predstavlja vrijednost više.

„Voljeli bismo da u Nikšiću imamo više partnera kao što je kompanija One koji će biti podrška lokalnoj zajednici i školama poput “Luke Simonović”, jer im je ona zaista značajna“, naglasila je Mihailović.

I učenik sedmog razreda Aleksandar Minić raduje se modernoj računarskoj sali u okviru svoje škole.

“Do ove školske godine imali smo stare desktop računare sa sporim sistemom. Ali, da spor rad ubrzamo, omogućile su nam donacije. Hvala kompaniji One i Udruženju Roditelji na ovom gestu, a mi ćemo se potruditi da steknemo što više znanja,” zaključio je Aleksandar.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *