Uhapšen direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević

Direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević uhapšen je večeras u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu SDT-a, zbog sumnje da je bio u organizovanom lancu koji je krao i švercovao dio cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Milošević i još nekoliko službenika Uprave prihoda i carina uhapšeni su zbog krivičnog djela – stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje cigareta.

Među osumnjičenima, ima još osoba iz državnog sistema, koje su uhapšene u tajnoj akciji Specijalnog policijskog odjeljenja i Specijalnog državnog tužilaštva, zbog sumnje da su bili u organizovanom lancu krađe i krijumčarenja cigareta, koje su navodno spaljivane u pećima “Javorka” i “Željezare” u Nikšiću.

“Vijestima” je od više izvora potvrđeno da je akcija hapšenja izvedena u Podgorici i Nikšiću, a vjeruje se da su Milošević i drugi osumnjičeni bili uključeni u sistem krijumčarenja cigareta, koje je država oduzela u magacinima Luke Bar.

SDT vjeruje da u pećima nije spaljen broj paketa, kako se to vjerovalo i kako je objavljeno u dokumentima Uprave prihoda i carina, već da je dio oduzetih paketa završio u njihovom krijumčarskom lancu.

Uprava prihoda i carina organizovala je prvo uništavanje, 30. juna ove godine, u nikšićkoj privatnoj fabrici ,,Javorak“. U toj tajnoj operaciji, mimo znanja Uprave policije, pred četvoročlanom komisijom UPC koju je imenovao Milošević, uništen je dio ali nikada nije javno objelodanjeno koliko paketa.

Ta tajna operacija, koju je odobrio Milošević, bila je signal da se moguće nešto sumnjivo događa, te da su akcije uništavanja – paravan za šverc i bogaćenje.

U naredna dva navrata, Uprava prihoda i carina organizovala je javno paljenje – 17. avgusta, kada je UPC saopštila da će tog dana biti uništeno 1.000 paketa cigareta zaplijenjenih u Slobodnoj zoni Luke Bar u pećima koje se nalaze u krugu fabrike “Javorak MB” u Nikšiću.

Posljednje spaljivanje organizovano je u četvrtak u Institutu za crnu metalurgiju u Nikšiću, kada je Milošević saopštio da će se uništiti roba vrijedna tri miliona na tržištu, a u nabavci blizu milion.

Izvor: Vijesti.me

Check Also

Erste Grupa slavi 25. godišnjicu inicijalne javne ponude

Inicijalna javna ponuda Erste realizovana je listiranjem na Bečkoj berzi pre 25 godina, 4. decembra …

Leave a Reply

Your email address will not be published.