Vlada dala predlog za novi Odbor direktora EPCG

Vlada je juče na vanrednoj elektronskoj sjednici sa samo dvije tačke, predložila nove članove Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore.

Za nove članove ovog upravnog tijela predložili su Ivana Šaranovića, Tahir Đonbaljaj, Brankicu Mosurović, Martina Ćalasana, Nenada Markovića, Milutina Đukanovića i Emira Strujića. Tako u novom sastavu više nema Vladana Jokovića (DPS) i Adisa Balote (SDP) koji je – nakon što je imenovan u junu – odmah podnio ostavku jer je za predsjednika borda izabran Đukanović, funkcioner DF-a. Zbog ostavke Balote, Vlada je morala ponovo da bira članove borda.

Istovremeno, Vlada je imenovala punomoćnika-predstavnika državnog kapitala na XXV vanrednoj sjednici skupštine akcionara Elektroprivrede, koja će biti održana u ponedjeljak, određen je Admir Šahmanović. Skupština akcionara sazvana je kako bi bio izabran novi Odbor direktora, te eventualno dala saglasnost o kupovini Željezare.

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović juče se sastao sa predstavnikom bivših radnika Želejzare Ivanom Vujovićem i tom prilikom kazao da “postoje neke opstrukcije vezane za održavanje Skupštine akcionara EPCG” koja je planirana za 3. oktobar.

“Bilo je zahtjeva da Skupštine akcionara odgodi, ja nisam pobornik toga. Očekujem da Ministarstvo kapitalnih investicija predloži Bord direktora. Ako to oni ne budu uradili, predložiće Generalni sekretarijat Vlade, odnosno Kabinet premijera”, rekao je Abazović i poručio da Crna Gora mora da aktivira Željezaru i proizvodi struju.

Bankar.me

Check Also

Dolar dodatno oslabio, dok cijene nafte rastu

Vrijednost dolara prema korpi valuta na valutnom tržištu dodatno je pala, nakon što je prošle …

Leave a Reply

Your email address will not be published.