UPCG i dva sindikata žele da nastave pregovore o Opštem kolektivnom ugovoru

Dodajte komentar

Socijalni dijalog u Crnoj Gori, u poslednje dvije godine, nalazi se na tzv. minimumu, a takvo stanje je direktna posljedica ukupnih dešavanja – počev od kovid krize, nestabilne političko – ekonomske situacije u zemlji, do aktuelnih dešavanja u Ukrajini, konstatovano je u toku današnjeg sastanka reprezentativnih socijalnih partnera, organizovanog na inicijativu Unije poslodavaca (UPCG).

Sastanak je, kako je saopšteno, održan u prostorijama Unije, uz učešće predsjednika UPCG Predraga Mitrovića, generalnog sekretara Unije slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) Srđe Kekovića, generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore (SSCG) Duška Zarubice i članova njihovog najužeg rukovodstva.

Učesnici sastanka su, kako se navodi, razgovarali o konkretnim mjerama i preporukama koje socijalni partneri treba da primijene u narednom periodu, kako bi aktuelizovali neophodne procese i dodatno podstakli promjene koje imaju za cilj održivost crnogorske privrede i očuvanje radnih mjesta.

“Zajednički je konstatovano da se socijalni dijalog u Crnoj Gori, u poslednje dvije godine, nalazi na tzv. minimumu, a da je takvo stanje direktna posljedica ukupnih dešavanja – počev od kovid krize, nestabilne političko – ekonomske situacije u zemlji, do aktuelnih dešavanja u Ukrajini”, jedan je od zaključaka.

Predstavnici UPCG, USSCG i SSCG su dogovorili da će, u skladu sa ulogom i nadležnostima sva tri partnera, intezivirati socijalni dijalog i djelovanje usmjeriti na rješavanje zajedničkih pitanja, od interesa za položaj i poslodavaca i zaposlenih.

“Oživljavanje pregovora o Opštem kolektivnom ugovoru, kako je najavljeno, mogla bi biti aktivost kojom će ta saradnja i započeti”, zaključuju u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *