Milošević: Prihodi od legalne prodaje duvana veći 68 odsto

Dodajte komentar

Prihodi od prodaje legalnog duvana u odnosu na prethodnu godinu veći su, u procentima iskazano, za 68 odsto, kazao je direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević na 9. Samitu ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava regiona pod nazivom “Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima izraženih geopolitičkih rizika”.


Milošević je imao uvodno izlaganje na panelu “Značaj dobre poreske administracije u lošim vremenima”, u kome su učestvovali direktori poreskih uprava iz regiona. On je tom prilikom istakao značaj spajanja tri državna organa u Crnoj Gori, te da od 2021. Poreska uprava, Uprava carina i Uprava igara na sreću funkcionišu kao jedno tijelo.

“Uprava prihoda i carina predstavlja jedno od najvažnijh organa u sistemu funkcionisanja države, gdje je postavljena potpuna kontrola kada je u pitanju punjenje budžeta i uvid u kontrolu finansija”, kazao je Milošević.

Istakao je uspjeh u borbi protiv sive ekonomije i krijumčarenja duvanskim proizvodima navodeći podatak da je 68 odsto više prihoda od prodaje legalnog duvana u odnosu na 2021. godinu.

Na konferenciji učestvuju mnogobrojni eksperti iz Srbije, Crne Gore, Albanije, Sjeverne Makedonije, BiH, Hrvatske i Slovenije, te predstavnici Evropske investicione banke (EIB), MMF-a, poslovnih banaka, osiguravajućih društva i najvećih kompanija u regionu.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *