Google Maps dobija opciju koja će vam pomoći da uštedite gorivo

Google je objavio da proširuje ekološki prihvatljivu opciju rutiranja svojih mapa i na Evropu, prenosi britanski Sun.

To znači da će u skoro 40 evropskih zemalja biti dostupna opcija “uštede goriva”, koju je Google Maps dobio prošle godine u Americi i Kanadi. Naime, opcija funkcionište tako što vozaču pokazuje rute koje troše manje goriva.

Ekološke rute se u aplikaciji označene sa znakom lista. Takođe, napravljena je i manja inovacija, pa će svaki korisnik moći da personalizuje svoju eko-rutu, birajući vrstu goriva koju koristi.

Na primjer, vozači sa automobilima na dizel pogon će se kretati brzim autoputevima, gdje će njihovi motori biti najefikasniji.

Oni u električnim vozilima, s druge strane, biće poslati niz površinske ulice gdje mogu bolje da iskoriste prednosti regenerativnog kočenja.

Sistem je napravljen korišćenjem podataka Nacionalne laboratorije za obnovljivu energiju (NREL) Ministarstva energetike SAD i Evropske agencije za životnu sredinu.

Da bi prilagodili podešavanja ekološki prihvatljivih ruta, treba da odete na podešavanja – podešavanja navigacije, a zatim da pronađete u padajućem menu-ju “Opcije rute”.

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

Leave a Reply

Your email address will not be published.