Abazović: Ako MKI ne predloži Bord direktora EPCG, to će učiniti Generalni sekretarijat Vlade

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da Crna Gora mora da aktivira Željezaru i proizvodi struju.


On je u Nikšiću razgovarao sa predstavnikom radnika Željezare Ivanom Vujovićem. Kazao je da “postoje neke opstrukcije vezane za održavanje Skupštine akcionara EPCG” koja je planirana za 3. oktobar.

“Bilo je zahtjeva da Skupštine akcionara odgodi, ja nisam pobornik toga. Očekujem da Ministarstvo kapitalnih investicija predloži Bord direktora. Ako to oni ne budu uradili, predložiće Generalni sekretarijat Vlade, odnosno Kabinet premijera”, rekao je Abazović.

Poručio je da nema vremena za čekanje te da nije riječ samo o Željezari.

“Generiše se svuda veliki problem u energetskom sektoru i mislim da institucije bi trebalo da rade. Taj Bord direktora EPCG treba da dovede do kraja operaciju preuzimanja Željezare. To je uvećanje državnog kapitala, vama mogućnost da radite, vaši poslovi će biti malo uobličeni i tu očekujem da bude kooperativni”, rekao je Abazović Vujoviću.

Poručio je da će sve da uradim u najkraćem roku, što je u nadležnosti Vlade.

“EPCG isto mora da ima tu dinamiku. Razumijem da nije lako preuzeti fabriku i da ne žele neke “repove” turskog investitora ali mi mormao da završimo posao. Crna Gora mora da aktivira Željezaru i da proizvodi struju”, rekao je Abazović.

Izvor: RTCG

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

One comment

  1. Premijer Vlade CG mora da poštuje suštinu procesa a njegov kabinet je nesposoban za bilo kakav ozbiljni posao. A ako hoće da se perčina sa Ibrahimovićem onda možda da se prvo posvađa sa samim sobom iz aprila jer ga je on izabrao.

    E EPCG je važnija i od Milutina i od Dritana i od Ervina.

Leave a Reply

Your email address will not be published.