Wall Street prekinuo negativni niz

Dodajte komentar
Wall Street

Na Wall Streetu je u srijedu S&P 500 indeks snažno porastao, što se ponajviše zahvaljuje korekciji cijena dionica nakon šest dana pada, a ulagače je ohrabrio i pad prinosa na obveznice.

Dow Jones ojačao je 1,88 posto, na 29.683 boda, dok je S&P 500 porastao 1,97 posto, na 3.719 bodova, a Nasdaq indeks 2,05 posto, na 11.051 bod.

Nakon što je u utorak zaronio na najniži nivo u gotovo dvije godine, S&P 500 juče je porastao prvi put u posljednjih sedam trgovinskih dana.

To se zahvaljuje korekciji cijena dionica, kao i padu prinosa na obveznice drugi dan zaredom.

Azijska tržišta: Indeksi se odmaknuli s najnižih nivoa u dvije godine

Na azijskim su berzama cijene dionica u četvrtak porasle, kao i na Wall Streetu dan prije, što se, među ostalim, zahvaljuje smanjenju troškova zaduživanja nakon poruke britanske centralne banke o intervencijama na tržištu obveznica.

MSCI indeks azijsko-pacifičkih dionica, bez japanskih, bio je oko 7,00 sati u plusu oko 1 posto, pa se odmaknuo od najnižg nivoa od aprila 2020. godine.

Pritom je na Tokijskoj berzi Nikkei indeks ojačao 1 posto, dok su cijene dionica u Šangaju, Hong Kongu, Južnoj Koreji i Australiji porasle između 0,3 i 2 posto.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *