RIT Croatia na Sajmu međunarodnih univerziteta i srednjih škola

Dodajte komentar

Agencija International Student Exchange Montenegro (ISEM) iz Podgorice sada već tradicionalno organizuje Sajam međunarodnih univerziteta i srednjih škola, 18. oktobra u Hotelu Hilton sa početkom u 14h.

Na prestižnom Sajmu međunarodnog karaktera svoje programe i stipendije predstaviće preko 60 partnera Agencije ISEM: univerziteti, srednje škole, škole jezika iz cijeloga svijeta. Takođe će biti predstavljen i Work and Travel program za ljeto 2023. godine.

Među brojnim izlagačima posebno se izdvaja RIT Croatia sa kampusima u Dubrovniku i Zagrebu. Dosadašnja iskustva ISEM studenata bila su i više nego pozitivna, a veliko interesovanje za narednu akademsku godinu povrđuju i brojne već predate aplikacije. Predstavnici RIT Croatia će tokom Sajma prezentovati svoje studijske programe, a zainteresovani kandidati imaće priliku sa da njima obave besplatne i 1 na 1 konsultacije.

Učešće na Sajmu je besplatno, broj mjesta ograničen, a registracija obavezna putem telefona: 069 085 505, e-maila: info@isem.agency ili web sajta: www.isem.agency

Sjedište Rochester Institute of Technology (RIT) nalazi se u Americi, u državi New York. Pored toga, univerzitet ima kampuse u Hrvatskoj i u Dubaiju.

RIT Croatia ima 2 kampusa: Dubrovački i Zagrebački kampus. Dubrovački kampus otvoren je 1997. godine, a zagrebački 2011. godine. Dubrovački nudi Hospitality and Tourism Management (najstariji program) i Information Technology/Web and Mobile Computing, dok se na zagrebačkom kampusu izvode studije International Business, Information Technology/Web Mobile Computing, kao i New Media Design.

Pohađanje RIT-a studentima nudi mogućnost sticanja dvije akreditovane diplome: američke diplome, kao i hrvatske po bolonjskoj dekalaraciji. Sva predavanja su na engleskom jeziku i programi su u potpunosti usklađeni s RIT-ovim programima, od načina izvođenja nastave, pa sve do ocjenjivanja.

Postoji mogućnost odlaska na razmjenu (Rochester ili Dubai) po cijeni koja se plaća u Hrvatskoj. Takođe, univerzitet ima potpisane ugovore sa vodećim Erasmus univerzitetima (20ak institucija), iz Austrije, Mađarske, Irske, Njemačke, Italije, Poljske, Češke, Turske, Španije.

Univerzitet ima obaveznu stručnu praksu – studenti poslove nađu ili uz pomoć RIT-ovog Odjeljenja za stručne prakse ili sami, u zavisnosti od toga koje su njihove želje i ambicije. RIT Croatia je prvi u regiji organizovao Dan karijera, davne 2001. godine, imajući potpuno razumijevanje važnosti spajanja mladih ljudi sa poslovnom zajednicom kroz umrežavanje, radionice, intervjue za posao i slično. Od tada, svake godine organizuju Dane karijera na oba kampusa, te im se godišnje pridruži oko 100 firmi koje izlažu svoje ponude i sastaju se sa RIT studentima.

Školarina za školsku godinu iznosi 6.800,00 EUR, dok je za narednu akademsku godinu obezbijeđen fond za školarine u iznosu od 350.000,00 EUR. Većina ISEM studenata su ostvarivali velike stipendije.

Agencija ISEM već duže od deceniju srednjoškolcima i studentima iz Crne Gore i regiona pomaže da ostvare svoje snove kada je u pitanju školovanje u inostranstvu, kroz odabir pravog programa, ali i kroz ostvarivanje prava na stipendije.

Nudi brojne programe u Americi i Evropi, kao što su:

upisi na osnovne i magistarske studije

programi razmjene srednjoškolaca

srednje škole internatskog tipa

škole jezike

Work and Travel program

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *