Letonski airBaltic uvodi liniju do Tivta

Dodajte komentar

Letonska aviokompanija airBaltic je objavila red letjenja za narednu ljetnju sezonu koja počinje krajem marta 2023.

Ova će kompanija uspostaviti čak osamnaest novih linija iz svojih baza u Rigi (Letonija), Talinu (Estonija) i Vilnjusu (Litvanija).

Među najavljenim novim destinacijama našlo se nekoliko gradova regiona. Avio kompanja će letjeti iz Beograda a olanirana je linija do Tivta iz Rige, te Dubrovnika i Splita iz Talina.

airBaltic će ući na crnogorsko tržište 4. maja sa dvonedeljnom rotacijom između Rige i Tivta. Aviokompanija nikada u prošlosti nije opsluživala Crnu Goru. Sve destinacije će upravljati avionom Airbus A220 sa 145 sjedišta, koji je jedini tip u floti aviokompanije.

“Ovo je najveći broj novih ruta u jednoj sezoni koji smo ikada vidjeli u airBaltic-u. Nastavljamo da budemo posvećeni našim matičnim gradovima na Baltiku i poboljšanju povezanosti sa i iz regiona. Drago nam je što ćemo proširiti ponudu airBaltic-a za sljedeću ljetnu sezonu i dodavanjem novih ruta i povećanom frekvencijom letova na našim postojećim rutama za odmor ”, izjavio je Martin Gauss, predsjednik i generalni direktor aviokompanije airBaltic.

Iz Rige su najavljene nove linije do Istanbula, Hanovera, Bukurešta, Porta, Burgasa, Bilbaoa, Jerevana i Bakua. Iz Talina će se letjeti i do Rodosa, Herakliona, a iz Vilnjusa do Malage, Palma de Majorke, Nice i Herakliona.

Izvor: exyuaviation.com

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *