Lidl se širi na region: Gradi tržne centre i aktivno traži radnike u BiH

Njemačka kompanija Lidl, koja je prošle godine registrovala svoju firmu u BiH, počela je izgradnju objekta u Bijeljini.

U pitanju je lokacija pored nove autobuske stanice, na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića. Kao datum početka radova označen je 21. septembar, a izvođač je “Tehnograd” iz Tuzle.

Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara.

Kako pišu Nezavisne novine, Lidl trenutno ulaže u moguće filijale i skladišta u BiH.

– U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mjesta, rečeno je Nezavisnim novinama.

U Lidlu kažu da je BiH maloprodajno tržište na kojem njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača.

– Molimo vas da razumijete da u ovom trenutku ne možemo davati nikakve dalje izjave o vrsti i obimu mogućih aktivnosti ili mogućih datuma otvaranja. Zalažemo se za transparentnu komunikaciju i informisanje i blagovremeno ćemo saopštiti naredne korake zaposlenima i zainteresovanim stranama, naglasili su ujedno apelujući na medije u BiH da se validnim informacijama smatraju samo one koje dolaze direktno iz ovog lanca, jer, kako kažu, kruži mnogo informacija koje nisu potvrđene.

Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banje Luke, kazao je da su i ranije vođeni razgovori s predstavnicim kompanije Lidl, te da od strane Gradske uprave imaju punu podršku.

– Trenutno je faza pronalaska adekvatne lokacije, a mi podržavamo otvaranje novih radnih mijesta i tu smo da olakšamo uslove poslovanje, ističe Kresojević.

Njemački mediji su objavili da bi Lidl prve objekte u BiH mogao otvoriti već 2022. i na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u BiH.

Indikator.ba

Check Also

Bogat praznični program u Ulcinju: Nastupiće Sergej Ćetković, Marko Luis, Ledri Vula…

Manifestacija “Sweet December” organizuje se u Ulcinju od 15. decembra do 10. januara. Zvučna muzička …

Leave a Reply

Your email address will not be published.