Otvorene prijave za besplatnu školu za razvoj video igara “Ready, set, play”

Dodajte komentar

Digitalna agencija Alicorn, u okviru Dana nauke i inovacija i uz podršku Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja, organizuje besplatnu školu za razvoj video igara “Ready, set, play” za srednjoškolce i studente od 1. do 7. oktobra.

Škola se sastoji od šest edukativnih radionica za polaznike i dodatna 4 događaja namijenjena polaznicima i svima zainteresovanima koji žele da čuju više o perspektivnoj industriji razvoja video igara. Svi događaji i radionice su besplatni, ali su prijave zbog ograničenog broja mjesta za praćenje uživo obavezne na linku: www.alicorn.me/ready-set-play.

Edukativne radionice u okviru “Ready, set, play” škole će za 15 studenata i srednjoškolaca biti organizovane u Podgorici u kancelarijama kompanije Alicorn, dok će svi oni koji ne budu u prilici da prisustvuju predavanjima, ista moći da isprate onlajn. Polaznici će imati priliku da kroz rad sa programerskim timom kompanije Alicorn usvoje osnovne i srednje napredne koncepte u razvoju video igara, kroz konkretne primjere u popularnom pokretaču Unity Engine, ali i steknu prve kontakte sa ljudima iz industrije kako sa crnogorskog tržišta, tako i iz regiona. Prijave za polaznike škole za razvoj video igara su otvorene do 28. septembra na OVOM LINKU.

Kao dopuna edukativnih radionica na kojima će polaznici raditi na svojoj igri, u okviru škole razvoja video igara “Ready, set, play” održaće se i 4 javna događaja kojima će moći da prisustvuju kako polaznici škole, tako i svi zainteresovan, a sve u cilju sticanja šire slike o video igrama i ovoj industriji.

U Podgorici, 1. oktobra biće organizovana prezentacija video igara koje su stvorili mladi kreatori video igara. Milica Rajčić je u okviru januarskog izdanja kursa za razvoj video igara kreirala igru pod nazivom Find the Ring, dok je Uroš Veličković objavio igru Run gun gum. Pored priče o ovim igrama, prisutni će imati priliku da čuju više o igri za mobilne telefone Paha, Paha koju su polaznici prošlogodišnjeg kursa zajedno kreirali. Svi zainteresovani se za događaj mogu prijaviti na OVOM LINKU.

Predavanje “Uticaj video igara na djecu i potencijal u obrazovanju” biće održano u Baru 2. Oktobra u saradnji sa Biznis centrom „Bar“, a za sve koji neće biti u prilici da prisustvuju, biće omogućen uživo prenos na Zoom platformi. Predavanje o djeci, obrazovanju i video igrama održaće Milutin Pavićević, kreativni direktor agencije Alicorn i idejni tvorac ZUNO pokretača za razvoj edukativnih video igara. Prijave za ovaj događaj su takođe zbog ograničenog broja mjesta moguće preko OVOG LINKA.

Panel diskusija “Potencijal i snaga crnogorske gejming industrije” biće održana u Nikšiću u saradnji sa IPC Tehnopolis – 6. oktobra i okupiće predstavnike kompanija koje se u Crnoj Gori bave razvojem video igara. Jedni od govornika će biti Aleksandar Dlabač, izvršni direktor kompanije CodeLab, Andrija Dragojević, projektni menadžer u 3Hills studiju za razvoj video igara i Milica Matović, službenica operacija u agenciji Alicorn. Za sve koji neće biti u prilici da uživo prisustvuju, biće omogućen uživo prenos na Zoom platformi, a više o ovom događaju saznajte na OVOM LINKU.

Kao završni događaj škole za razvoj video igara biće organizovana panel diskusija “Od ideje do realizacije” u Podgorici 7. oktobra. Govornici će biti predstavnici gejming studija iz regiona – Stefan Đorđević tehnički direktor beogradskog gejming studija Miracle Dojo koji je duži niz godina u industriji i objavio je preko 5 igara i Kristijan Bencek iz hrvatskog studija za razvoj video igara i aplikacija GROW koji osim igara pravi 3D modele i AR aplikacije. Prisustvo događaju je besplatno, ali je broj mjesta ograničen, pa je prijava za događaj neophodna na OVOM LINKU. Za sve koji ne budu u prilici da događaj prate uživo, biće obezbijeđen prenos preko platforme Zoom.

Za više informacija o školi za razvoj video igara “Ready, set, play”, posjetite zvanične naloge kompanije Alicorn na mrežama Facebook i Instagram.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *