Akcionari EPCG 3. oktobra odlučuju i o kupovini Željezare

Akcionari Elektroprivrede Crne Gore odlučivaće 3. oktobra o eventualnoj kupovini pogona nekadašnje Željezare u Nikšiću, sadašnji Toščelik u vlasništvu turske Tosjali grupe.

To se navodi u obavještenju akcionarima za dopunu dnevnog reda 25. Vanredne skupštine, koja je ranije najavljena.

Odluka o uvrštavanju ove tačke dnevnog reda, kako je precizirano, donijeta je na osnovu Statuta i odluke Odbora direktora EPCG, na čijem je čelu Milutin Đukanović.

Prema novom dnevnom redu, akcionari će 3. oktobra prvo glasati o razrješenju članova aktuelnog Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore, te izabrati novi sastav ovog nadzornog tijela.

Nakon toga, izjašnjavaće se o “pokretanju realizacije investicije – kupovina imovine bivšeg industrijskog kompleksa Željezare Nikšić”.

Podsjećamo, Vlada je juče na Montenegroberzi otkupila 3,34 miliona akcija EPCG vrijedne 15 miliona eura, i tako neznatno uvećala dominantno većinsko vlasništvo na više od 90 odsto. Time bi, nadaju se, mogli da zatvore finansijsku konstrukciju za akviziciju ostatka nekadašnjeg metalurškog giganta, koji ne posluje skoro godinu i po.

Bankar.me

Check Also

IRF čvrsto posvećen razvoju preduzetništva mladih u biznisu

Izvršna direktorica Investiciono-razvojnog fonda (IRF) Irena Radović je sa saradnicima posjetila Kancelariju za saradnju mladih …

Leave a Reply

Your email address will not be published.