Sudija Ašanin ostaje, mijenja se stečajni upravnik

Dodajte komentar

Iako je Vektra Boka tražila i izuzeće sudije Zorana Ašanina u predstečajnom postupku koji se vodi po zahtjevu Uprave prihoda i carina, v.d. predsjednice Privrednog suda Dijana Raičković je taj zahtjev odbila. Prethodno je u ovom postupku, započetom prije godinu i po, bivši predsjednik suda Blažo Jovanić usvajao zahtjeve kompanije Dragana Brkovića i izuzeo sudije Dragana Vučevića i Ivana Kovačevića.

Vektra je tražila izuzeće Ašanina, navodeći da već postupa u stečajnom postupku Vektre Montenegro, koja je većinski vlasnik Vektra Boke ocjenjujući da postoji sukob interesate daje predmet potrebno dodijeliti nekom od sudijakojinijesubili angažovani na predmetima Vektra grupe.

Ašanin j e u izj ašnj enju naveo da to što već postupa u stečaju Vektre Montenegro, nije zakonski razlog za izuzeće, ali se tome nije ni protivio. Očekuje se dabi Ašanin uskoro trebalo da razriješi privremenog stečajnog upravnika Vidaka Boričića, imajući u vidu da više nije na listi licenciranih upravnika. UPIC traži stečaj zbognepoštovanj a plana reorganizacij e i duga koji je premašio 1,5 milion eura.

Čeka se da padne cijena imovine Vektre Montenegro

Na oglas stečajne uprave Vektre Montenegro, koja je dio imovine nudila za 14,6 miliona eura, nije stigla nijedna ponuda. Tako vlasnika nijesu promijenili zemljište i objekti u Budvi vrijedni osam miliona eura, pašnjak u Donjoj Gorici od 2,23 miliona eura, kao ni zemljišta i zgrade u Pljevljima vrijedni 4,22 miliona. Nije bilo kupca ni za opremu i inventar hotela ,,Alet u Bečićima koji se nudio za deset hiljada eura, a koji je u oktobru prošle godine preuzela NLB interfinans AG u likvidaciji, koja je i inicirala stečaj u ovoj kompaniji.

Izvor: Pobjeda

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *