Drecun: Rast od 12,7 odsto da nas ne zavara

Dodajte komentar

Ekonomski analitičar Predrag Drecun poručuje da rast bruto domaćeg proizvoda u drugom kvartalu od 12,7 odsto ne smije nikoga da zavara.

“To pokazuje da Crna Gora može brzo da potone, a isto tako može da dođe i do brzog rasta ekonomije – to se upravo desilo sad”, kazao je Drecun, u emisiji Link, Radija CG.

Podsjetio je da smo 2020. u koroni imali pad ekonomije od 20 odsto.

“Dobro je što se pokazuju takve karakteristike naše ekonomije da bi donosioci odluka shvatili kako treba usmjeriti našu ekonomiju, koju jedan krupni poremećaj može da poremeti”, naveo je Drecun.

Poručio je da to što imamo rast od 12,7 odsto ne smije nikoga da zavara.

“To može da služi za političke poene onima koji su sada izvršna vlast ili koji su bili kada je bila osnova za djelovanje”, naveo je Drecun.

Kaže i da je neshvatljivo kako možemo da imamo toliki rast, a da neki političari i dalje govore kako je loša ekonomska situacija.

“Politika ne smije da se bavi ekonomijom i ekonomskom analitikom”, poručio je Drecun. Kazao je i da je veliki problem Crne Gore visok spoljno-trgovinski deficit.

Poručio je i da Crna Gora mora da proizvodi hranu za svoje potrebe, a u energetici nam kako poručuje jedan veliki hidroenergetski objekat.

“Za hranu tvrdim da možemo brzo da budemo na nuli, za struju tvrdim da za pet godina možemo da budemo u balansu i u konstantnom višuku, ali struju ne smijemo da tretiramo kao robu”, poručio je Drecun.

Izvor: RTCG

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *