Tviter će sljedeće nedjelje pozvati Ilona Maska da svjedoči

Tviter se sprema da pozove Ilona Maska da svjedoči 26. i 27. septembra oko ugovora o preuzimanju kompanije, vrijednog 44 milijarde dolara, navodi se u sudskom dokumentu o ovom slučaju.

Vijesti o Maskovoj izjavi dolaze nakon što je suosnivač Tvitera i bivši izvršni direktor Džek Dorsi, u utorak odgovarao na pitanja advokata kompanije i Maskovog pravnog tima, javlja CNN.

Ranije ovog mjeseca, sudija je presudio da bi milijarder mogao da dopuni tvrdnje slučaja na osnovu otkrića uzbunjivača Zatkova koji je bivši šef bezbjednosti Tvitera, koji optužuje kompaniju za ozbiljne bezbjednosne propuste koji dovode njene klijente u opasnost.

Tviter je naveo da Zatkove tvrdnje pokreću “lažni narativ” kompanije i da su Maskove tvrdnje “zaista netačne, pravno nedovoljne i komercijalno irelevantne”.

Sudija je odbio zahtjev Ilona Maska da se odloži suđenje protiv Tvitera nakon otkrića uzbunjivača, a Maskovi advokati proširuju svoj slučaj protiv Tvitera.

Podsjećamo, Mask je pokušao da raskine sporazum o kupovini, navodeći da ga je Tviter obmanuo u vezi veličine korisničke baze, kao i broja botova i spam naloga.

Tviter je takve Maskove optužbe odbacio i tužio ga sudu u Delaveru.

Mask je nakon toga pokrenuo kontratužbu.

Dve strane počeće petodnevno suđenje 17. oktobra, a sudija će tada doneti odluku da li Mask mora da kupi kompaniju ili ne.

Izvor: Tanjug

Check Also

Evropi nedostaje 400 hiljada vozača kamiona

Evropi, prema studiji konsultantske firme Transport Intelligence, nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.