Podgorica Investment Days: Turski investitori zainteresovani za ulaganje na teritoriji Podgorice

Dodajte komentar

Glavni grad prezentovao je mogućnosti za ulaganja u Podgoricu predstavnicima turskih poslovnih krugova u okviru ciklusa sastanaka sa stranim investitorima, pod nazivom Podgorica Investment Days.

Prehrambena industrija, dizajn i dekoracije, građevina, ugostiteljstvo, pravna podrške i konsalting neki su od sektora kojima pripadaju predstavnici uspješnih turskih kompanija, zainteresovanih da svoje biznise rašire i na teritoriji Podgorice i Crne Gore.

Gradski menadžer Marjan Junčaj predstavio je investicioni ambijent u Podgorici, mogućnosti i povoljnosti za domaće i strane investicije, kao i biznis zone.

“Ovim projektom je omogućeno da se slobodne parcele kojima raspolaže Glavni grad, a koje se nalaze u blizini Aerodroma Podgorica, daju u zakup od 30 godina po vrlo povoljnim uslovima”, kazao je Junčaj i dodao da se Crna Gora ubrzano infrastrukturno razvija, a Podgorica odlično povezana sa svim gradovima u zemlji, do kojih se brzo stiže.

Rukovoditeljka Službe za međunarodnu saradnju Ljiljana Šćepanović je istakla da na ovaj način Glavni grad želi da promoviše investicioni potencijal grada i države. Podsjetila je i da turski investitori pokazuju najveću zainteresovanost za ulaganje na teritoriji Podgorice.

Zamjenik predsjednice i generalne sekretar Privredne Komore Crne Gore Pavle Radovanović istakao je da najstarije poslovno udruženje i lokalna samouprava imaju odličnu saradnju i podsjetio na izuzetnu komunikaciju sa privrednom komorom Turske.

Zamjenik direktora crnogorske Agencije za investicije Andrej Lakić istakao je neke od najvažnijih sektora u našoj zemlji, kao što su energetika, poljoprivreda, IT i turizam.

Savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske Erdal Karaomerolu iskazao je zahvalnost prijemom, te da prezentaciju smatra odličnom prilikom za upoznavanje investicionih potencijala Podgorice i Crne Gore.

Predsjednik privrednog udruženja Burse Tabaklar Ersoj kazao je da je to grad sa više od tri miliona stanovnika, razvijene privrede i industrije, posebno tekstilne, te istakao da postoji značajna zainteresovanost turskih investitura i predstavnika uspješnih firmi za ulaganja na teritoriji naše zemlje.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *