JPMorgan vidi ‘jako malu’ potražnju za kriptom kao sredstvom plaćanja

Dodajte komentar

Potražnja za kriptovalutama kao načinom plaćanja drastično je opala u posljednjih šest mjeseci, kaže Takis ​​Georgakopoulos, globalni šef za sektor plaćanja u JPMorgan Chaseu.

“Vidjeli smo veliku potražnju kod naših klijenata do prije, recimo, šest mjeseci”, rekao je Georgakopoulos u intervjuu za Bloomberg TV u utorak. “Trenutno je vidimo vrlo malo”, ali će banka i dalje podržavati klijente koji žele da koriste taj metod plaćanja, rekao je on.

Kriptovalute prolaze kroz pad koji je izbrisao tržišnu vrijednost od oko dva biliona dolara za manje od godinu dana i smanjio obim na mnogim berzama. Neke od vodećih kompanija koje posluju sa digitalnom imovinom gurnute su u stečaj.

Ipak, JPMorgan polaže nade na rast tokenizovane imovine i tokom godina sve više prihvata taj sektor. Nedavno je postao jedan od ključnih pobornika londonskog startapa Ownera koji se bavi digitalnom imovinom, a u maju je eksperimentisao sa korišćenjem blokčejna za kolateralna poravnanja.

Kriptovalute takođe postaju “sve veće i veće” u sektoru igara, rekao je Georgakopoulos. Ovo se odnosi i na tradicionalni gejming i na metaverzum, gdje ima mnogo novih mogućnosti, dodao je on.

Firme kao što je Block, koju vodi Jack Dorsey, su među vodećim koje prihvataju potencijal kriptovaluta kao sredstva plaćanja uprkos nestabilnosti digitalnih novčića. Blockovi najnoviji kvartalni rezultati pokazali su da je prihod prikupljen putem transakcija bitcoina pao za 34 odsto na 1,79 milijardi dolara.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *