EXCEL KURS – Stekni nova i unaprijedi postojeća znanja

Dodajte komentar

Prije 10-15 godina smatralo se da ce Excel u bliskoj budućnosti biti prevaziđen, da će služiti kao pomoćni alat savremenijim i naprednijim programima.

Kako vrijeme prolazi svjedosci smo da je situacija potpuno obrnuta. Da li danas ljudi koji rade u sektoru finansija, računovodstva, kontrolinga, nabavke, prodaje ili bilo kojeg posla ekonomske struke mogu da zamisle svoj posao bez excela?

I što je još bitnije, da li u bliskoj budućnosti vide svoj posao bez upotrebe istog?!

Takođe, naše kompanije moraju posjedovati ljude i sisteme koji se bave analitikom podataka, jer kompanije koje se vode podacima imaju 19 puta veću uspješnost od onih koje se vode prvenstveno instiktima i iskustvom rukovodilaca (Forbes).

Da bi biznis opstao u današnjem konkurentnom tržištu, sve neophodne informacije mora posjedovati “sada” !

Poznavanje Microsoft Excel programa postalo je sve češća prednost za dobijanje određenog posla ili unapređenje u velikim kompanijama, a poznavanje osnova je postalo neophodan uslov pri zapošljavanju. Stoga, NEST Coworking i kompanija Ctrl Team u oktobru sprovode kurs koji podrazumijeva učenje Excel programa od osnovnog do naprednog nivoa.

Ukoliko kreneš od osnovnog nivoa, imaćeš priliku da se upoznaš sa osnovnim funckionisanjem ovog programa što podrazumijeva kreiranje i formatiranje tabela, upotrebe osnovnih formula i funkcija, pravila koja vaze prilikom obrade podataka itd.

Srednji nivo donosi znanja koja podrazumijevaju složenije upravljanje podacima, insertovanje kolona i redova u tabelama koje sadrže formule i funkcije, konsolidaciju podataka, uklanjanje duplikata, validaciju podataka, uslovno formatiranje, kao i napredne funkcije kao što su:

  • Tekstualne funkcije (TRIM, LEN, LEFT…)
  • Logičke funkcije (AND, IF, IFS, OR…)
  • Vremenske funkcije (DATE, YEAR, EOMONTH…)
  • Lookup funkcije (VLOOKUP, HLOOKUP, XLOOKUP, FILTER…)
  • Matematičke i statističke funkcije (SUM, SUMIF, SUMIFS, COUNTA…)

Napredni nivo obuhvatiće učenje naprednijih vještina validacije podataka, uslovnog formatiranja, hiprelinkovanja, kreiranja dijagrama, makroa, formatiranja tabela, pivot tabela i naprednih funkcija kao što su:

  • Finansijske funkcije (IRR, PMT, IPMT, ISPMT, RATE…)
  • Logičke funkcije (AND, IF, IFS, LAMBDA, IFERROR…)
  • Vremenske funkcije (DATE, MONTH, YEAR, NOW, WEEKDAY…)
  • Lookup funkcije ( INDEX MATCH, XLOOKUP, OFFSET, FILTER…)
  • Matematičke i statističke funkcije (AGGREGATE, PRODUCT, SUMPRODUCT…)
  • Kombinovane funkcije

Predavanja će se održavati četiri puta nedeljno tokom oktobra i to u ograničenim grupama (do 6 osoba) u prostorijama NEST Coworking prostora, a koncept kursa je osmilio Ctrl Team koji će i voditi radionice. Prije početka obuke, polaznici uz test mogu provjeriti postojeći nivo svog znanja, te izabrati koji nivo žele da pohađaju. Cijene kursa su 70€ (osnovni nivo), 90€ (srednji nivo) i 120€ (napredni nivo).

Na kurs se mogu prijaviti svi kandidati koji imaju osnovnu računarsku pismenost i žele da postanu lideri svog tima kada je u pitanju poznavanje Excel programa ili razviju svoje analitičke sposobnosti.

Prijave se vrše javljanjem na email adrese [email protected] i [email protected] do 28. septembra, a prilikom prijave je potrebno naznačiti da li se prijavljujete za jedan nivo ili više njih.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *