Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava krajem septembra u Budvi

Dodajte komentar

Najveći godišnji regionalni finansijski i monetarni skup, 9. Samit ministara finansija, guvernera i direktora poreskih uprava, biće održan od 29. septembra do 1. oktobra u Budvi.

Nakon dvogodišnje pauze, događaj u organizaciji Saveza ekonomista Srbije imaće temu “Finansijska i monetarna stabilnost regiona u uslovima izraženih geopolitičkih rizika”.

Samit okuplja ključne kreatore fiskalne i monetarne politike svih zemalja regiona, predstavnike najvažnijih međunarodnih finansijskih institucija i vodeće ljude najvećih banaka, kompanija i osiguravajućih društava iz cijelog regiona.

“Ovogodišnje okupljanje finansijske i poslovne elite biće prilika za razmjenu mišljenja o perspektivama regiona nakon recesije izazvane pandemijom, ali i izazovima sa kojima će finansijski i realni sektor morati da se suoče u drugoj polovini godine, tokom koje je inflacija u mnogim zemljama oborila višedecenijske rekorde i koju će obilježiti rekordna poskupljenja hrane i energenata, kao i poremećeni lanci snabdijevanja”, preciziraju organizatori događaja.

Skup će ujedno biti prilikda da se iz prve ruke kreatora fiskalne i monetarne politike zemalja regiona čuje kako će reagovati kako bi se ublažile negativne posljedica nepovoljnih globalnih kretanja, kakve mjere planiraju za ubrzanje privrednog rasta, na kojim se pretpostavkama planiraju budžeti za 2023, te kako planiraju da očuvaju monetarnu i stabilnost javnih finansija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *