Kosanović: Prema radnicima Metalca nijesmo imali obaveza, ali isplatili smo im 470.000 eura

Dodajte komentar

Bivši radnici Metalca okupili su se jutros ispred hala u kojima su godinama radili, protestujući zbog toga što nijesu dobili novac koji je namijenjen njima, a uplatio ga je novi vlasnik fabrike.

Jedan od njih, Stevan Đurđić, kaže da su čuli kako je Zdravko Kosanović isplatio dio njihovih kolega, ali ne sve bivše radnike, pa ni četvoro koji su imali stalni posao.

Okupljeni radnici danas su htjeli da uđu u krug fabrike, ali im obezbjeđenje nije dozvolilo, a na poziv novinara malo kasnije odazvao se Kosanović i došao pred fabriku. Bio je konkretan i jasan.

– Moj poslovni partner Nenad Bajović i ja kupili smo zemlju, hale i svu imovinu u želji da dovedemo partnera iz Kine i da se ovdje otvori novih 300 radnih mjesta. Međutim, radnici su bili tu, sve to predugo traje i naš poslovni partner je investirao negdje u Obrenovcu, sad tamo zapošljava ljude. Zbog toga apelujem na sva nadležna ministarstva da se okanu dosadašnje prakse ako misle da ovo društvo ide naprijed. Prilikom kupovine nijesmo preuzeli nikakve obaveze prema radnicima i to je jasno. Nikakve. Stvar je dobre volje što smo odlučili da im pomognemo kao svojim sugrađanima i opredijelili smo ne mala sredstva. Ispade da smo platili imovinu, pa još dali novac bivšim radnicima, pa sad ih ima još koji očekuju, pa me zovu i iz drugih firmi da pitaju hoću li im uplatiti pomoć… – kazao je, između ostalog, Kosanović.

Na insistiranje novinara da kaže koliko je novca uplatio pomenuo je cifru od 470.000 eura, ali i pojasnio da ne zna kako su oni taj novac međusobno podijelili.

Kazao je i da sigurno hale Metalca neće biti rezane, kao što se pominjalo, ali i da trenutno nemaju plan za tu fabriku.

Okupljeni radnici tvde da su provjerili u katastru i da se ova imovina još ne vodi na nove vlasnike, te da će tražiti podršku i da žele da uđu u hale i protestuju kako bi bili obeštećeni kao i njihovi kolege, jer na spisku ih je ukupno bilo 105 zaposlenih, a ne samo 49 ili 57 ili… koje se sve cifre broja onih koji su dobili novac minulih dana pominju.

Izvor: Pobjeda

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *