Predstavnici medija i turističkih agencija iz Luksemburga u obilasku Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u saradnji sa najvećim luksemburškim turoperatorom Luxair Tours-om organizovala je prvu, četvorodnevnu studijsku posjetu predstavnika medija i turističkih agencija iz te zemlje.

Turoperatori i mediji imali su priliku da se upoznaju sa atraktivnom ponudom cijele zemlje. Prvog dana boravili su na Žabljaku, gdje su obišli Crno jezero i doživjeli ljepotu Nacionalnog parka Durmitor.

“Ovo putovanje je više nego korisno za medije i turističke agencije, jer Crna Gora za sada nije dovoljno poznata destinacija u Francuskoj i Luksemburgu. To je zemlja koja je obasuta jedinstvenim prirodnim ljepotama i ima bogatstva koja nudi na čitavom području svoje male teritorije”, kazao je predstavnik Luxair Tours-a, Raul Mejer.

Kotor je izazvao posebno oduševljenje gostiju iz Luksemburga, koji su istakli da je spoj planine i mora nevjerovatan.

“Putovanje kroz Crnu Goru je bilo zaista fenomenalno iskustvo, posebno za mene koji sam prvi put ovdje. Iako je mala država, Crna Gora ima sve vrste turizma koje može ponuditi u ljetnjem i zimskom periodu. Ono što Crna Gora nudi su prirodne ljepote, predivne plaže, stari gradovi, dobra zabava i luksuzna naselja, pa definitivno vrijedi istražiti ovu zemlju”, poručio je novinar Danijel Štresl ispred turističkog magazina Aerotelegraph.

Predstavnici agencija obilazili su i hotele, pa su imali priliku da se upoznaju sa atraktivnom ponudom Tivta, naselja Luštica Bay i hotela Chedi, Porto Montenegra, Starog grada Budve, Miločerskog parka, uz krstarenje brodom u tivatskom zalivu.

“Iako je mala, Crna Gora je veoma lijepa zemlja koja ima raznoliku ponudu. Za one kojima boravak na primorju brzo dosadi, za samo nekoliko sati mogu biti na planini, uživati u veličanstvenim pogledima i aktivnom odmoru. Mislim da je to glavna prednost ove destinacije i sigurno ću ponovo doći da je detaljnije istražim”, kazala je Sara Šet ispred dnevnih novina Wort Luxembourg.

Pored NTO CG, svoju podršku u organizaciji posjete dali su i strateški partner agencija Gold Travel, lokalne turističke organizacije Budve i Tivta, Porto Montenegro, kao i hoteli Budva, Blue Kotor Bay, Porto Montenegro i Chedi.

Check Also

Evropi nedostaje 400 hiljada vozača kamiona

Evropi, prema studiji konsultantske firme Transport Intelligence, nedostaje 400.000 vozača kamiona da bi pokrili trenutne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.