Kineski e-automobil prijeti evropskoj konkurenciji

Dodajte komentar

Nije potrebno posebno pisati o najprije ugašenom engleskom brendu MG, koji je oživio u Kini (vlasnik je SAIC).

Uglavnom, ovaj proizvođač se sada vratio na evropski kontinent, a ima i novu ponudu modela.

Jedan od onih koji dolaze je električni kompaktni model MG4 Electric, koji je nedavno predstavljen, a sad mu je poznata i više nego konkurentna cijena. To je prvi model na novoj MSP-EV modularnoj mehaničkoj platformi koja će omogućiti razvoj automobila od malih gradskih modela do velikih limuzina.

Prtljažnik MG4 Electrica je 363 litra. Automobil ima dva digitalna ekrana, ​​jedan od sedam inča iza upravljača i drugi središnji, od 10,25 inča.

Između dugog međuosovinskog razmaka i baterije (najtanje na tržištu, prema MG-u, sa samo 11 centimetara debljine), navodno je puno prostora u kabini.

MG4 Electric biće dostupan u dvije varijante. Prva ima bateriju kapaciteta 51 kWh, što mu omogućava autonomiju u vožnji od 350 kilometara.

Druga, sa 64 kWh, nudi radijus kretanja i do 450 kilometara.

U oba slučaja snaga motora iznosi 150 kW (204 KS), uz 250 Nm obrtnog momenta. Zahvaljujući tome, auto od 0 do 100 km/h stiže za manje od osam sekundi, čak i uz ne tako malu težinu od 1.655 kilograma.

Brzim punjenjem od 135 kW na naizmjeničnoj struji potrebno je oko 35 minuta da dođe od nule do 80% kapaciteta.

Što se tiče kočnica, one su tipa “by wire”, odnosno bez fizičke veze između papučice i kočnice.

Već od osnovnog paketa Standard (postoje još dva: Comfort i Luxury), standardno ima sadržaje kao što su kamere od 360 stepeni, glasovne komande, asistent za poluautonomnu vožnju, i ultrazvučne kamere i radari za sisteme aktivne bezbjednosti.

Uz sedmogodišnju garanciju, izuzetno je atraktivna i početna cijena od 29.490 eura, što je manje od evropskih konkurenata. Naime, bazični modeli električnih kompaktnih automobila startuju od 38 hiljada eura, piše B92.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *