Gdje je nestao milion eura iz podružnice Sparkasse banke?

Dodajte komentar

Skoro milion eura nestalo je iz trezora podružnice štedionice Sparkasse u njemačkom gradu Dizeldorfu, otkrili su dokumenti iz sudskog postupka.

Tužba je pokrenuta nakon što je regionalna Sparkasse za zapadni grad Dizeldorf zatražila nadoknadu nedostajućeg iznosa od svog osiguravajućeg društva, ali osiguravajuće društvo odbija to da plati. Suđenje će se održati na regionalnom sudu u Dizeldorfu 29. septembra.

Iznos u igri je tačno 934.000 eura. Rečeno je da je novac isporučen kombijem za prevoz gotovine u gradu Erkrat, istočno od Dizeldorga 26. juna 2019. Nekoliko sati kasnije, gotovina je nestala.

Dok regionalna Sparkasse tvrdi da se radilo o provali i da postoje odgovarajuće indikacije koje to dokazuju, tužena osiguravajuća kuća poriče da je to tako. Pitanje da li se iznos mora vratiti zavisi od toga može li se dokazati provala.

Regionalna Sparkasse na upit agencije DPA nije željela da komentariše slučaj, rekavši samo da je riječ o “sudskom procesu koji je u toku”. Tuženo osiguravajuće društvo, Provinzial Versicherung, takođe se pozvalo na tužbu koja je u toku.

Portparolka kabineta javnog tužioca u susjednom gradu Vupertalu rekla je da se protiv trojice optuženih vodi istraga za tešku krađu.

“Bilo je istraga i i analiza mobilnih telefona. Međutim, sumnja nije dokazana. Jedan od osumnjičenih je imao alibi, a istrage protiv osumnjičenih su na kraju obustavljene”, rekla je ona.

Policija u Metmanu nedaleko od Erkrata, potvrdila je da su imali akciju, ali nema saopštenja za javnost.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *