Carlo Messina peti put zaredom najbolji CEO evropskih banaka

Dodajte komentar

U evropskom bankarskom sektoru Carlo Messina je najbolji glavni izvršni direktor (CEO) već petu godinu zaredom.

Prema ocjeni specijalizovane istraživačke kompanije Institutional Investor, Intesa Sanpaolo potvrđena je kao prva u Evropi za odnose sa institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima, te za upravljačke, društvene i aspekte zaštite životne sredine (ESG) za 2022. godinu.

Intesa Sanpaolo je takođe prva banka među “najuglednijim kompanijama” zbog kvaliteta odnosa sa investitorima.

U evropskom bankarskom sektoru, Carlo Messina je najbolji glavni izvršni direktor (CEO) već petu godinu zaredom, a otkako je prije sedam godina uvedeno ocjenjivanje koje uzima u obzir glasove institucionalnih investitora i finansijskih analitičara.

Stefano Del Punta je najbolji glavni finansijski direktor (CFO) već šestu godinu zaredom. Tim za odnose sa investitorima, predvođen Marcom Delfrateom i Andreom Tamagninijem je ocijenjen kao najbolji već petu godinu, Marco Delfrate je prvi na listi stručnjaka za odnose sa investitorima već petu godinu, a Intesa Sanpaolo takođe već treću godinu zaredom zauzima prvo mjesto među evropskim bankama vezano za ESG aspekte.

Uprava Intesa Sanpaolo je prva među evropskim bankama i po novom ocjenjivanju uvedenom ove godine.

Tokom ceremonije dodjele nagrada Europe&Emerging EMEA Equities, održane u Londonu 7. septembra, Intesa Sanpaolo takođe je dobila i Grand Prix kao najbolja kompanija u odnosima sa investitorima, a priznanja dodjeljuje Institutional Investor. Riječ je o nezavisnoj agenciji za istraživanja koji posljednjih 50 godina uživa snažan ugled među institucionalnim investitorima i finansijskim analitičarima.

Izvor: Akta.ba

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *