Miškovićev Ananas u pohodu na region, kupuje makedonsku platformu za e-trgovinu

Dodajte komentar

Ananas E-commerce, kompanija u vlasništvu grupe Delta holding, namjerava da kupi makedonsku platformu za e-trgovinu Grouper (grouper.mk), saznaje Bloomberg Adria.

Srpska kompanija je već obavijestila Komisiju za zaštitu konkurencije o koncentraciji kojom stiče punu kontrolu nad makedonskom kompanijom Vebspot, koja je vlasnik Groupera, kao i platforme za elektronsku trgovinu Pao Pao (pao. mk).

Grouper je jedna od prvih i najpoznatijih platformi za elektronsku trgovinu u Makedoniji, a jedan od osnivača je Nina Angelovska, bivša ministarka finansija u Vladi Makedonije. Ukoliko se realizuje prodaja, biće to druga akvizicija Grupera za period kraći od godinu i po dana. Naime, u maju prošle godine, Paiten, koji je dio poljske grupe Asseco SEE, preuzeo je Grouper kupovinom stopostotnog vlasništva.

Inače, Ananas (ananas.rs) predstavlja platformu za e-trgovinu, prvenstveno prisutna na tržištu Srbije, ali ima cilj da proširi svoju djelatnost i na regionalno tržište, odnosno na tržišta Sjeverne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.

Ananas je dio grupe Delta holding, koja je jedna od najvećih srpskih kompanija. Pored Srbije, prisutan je i na velikom broju tržišta zemalja članica EU, kao i na tržištima Švajcarske, Rusije i Bjelorusije. Kompanije iz grupe Delta holding obavljaju djelatnosti u oblasti poljoprivredne proizvodnje, proizvodnje hrane, izvoza, uvoza, zastupanja stranih kompanija, distribucije robe široke potrošnje, prodaje automobila, razvoja nekretnina i razvoja novih tehnologija.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *