17. Međunarodni kongres računovođa i revizora Crne Gore 22-24. septembra

Dodajte komentar

17. Međunarodni kongres računovođa i revizora Crne Gore održaće se 22-24. septembra 2022. godine, u organizaciji Instituta sertifikovanih računovođa Crne Gore (ISRCG) i Ekonomskog fakulteta iz Podgorice (Univerzitet Crne Gore). Tema ovogodišnjeg kongresa – „Odgovor računovodstveno-revizorske profesije na ekonomske nestabilnosti i diskontinuitet poslovanja“ i napor koji ISRCG sa svim svojim partnerima u proteklih sedamnaest godina konstantno ulaže u organizaciju ovog tradicionalnog događaja, izazvala je respektabilnu pažnju i interesovanje računovodstvene profesije, akademske zajednice.

Teme, kojima će biti posvećena posebna pažnja, kroz Zbornik radova i panele/okrugle stolove su: vrednovanje kapitala u uslovima ekonomske nestabilnosti, analiza likvidnosti realnog sektora, finansijsko upravljanje, revizija, upravljanje rizikom preduzeća u uslovima pandemije Covid-19, očuvanje kapitala i bankarsko poslovanje, stručni osvrti na implementaciju međunarodnih standarda iz oblasti računovodstva, finansijskog izvještavanja, revizije, procjene itd., održivost sistema javnih finansija i bankarskog sektora, itd.

Autori, predavači, panelisti i učesnici Kongresa biće predstavnici računovodstveno/revizorske struke iz Crne Gore, regiona i EU, predstavnici akademske zajednice, predstavnici nadležnih javnih institucija/ regulatora, kao i predstavnici biznis zajednice, javnog i bankarskog sektora. Posebno bi istakli da će se ove godine učesnicima obratiti najviši predstavnici međunarodnih institucija nadležnih za oblast računovodstva i revizije – Alan Johnson, Predsjednik Međunarodne federacije računovođa (IFAC) i Hilde Blomme, Potpredsjednica Evropske federacije računovođa (AE), a svoja iskustva će sa učesnicima podijeliti i predstavnici Kraljevskog instituta sertifikovanih računovođa Holandije Jan Jaap Boontjes i profesor Eric Mantalaers sa Univerziteta u Mastrihtu.

Na samom skupu, učesnicima i javnosti će se obratiti, između ostalih, Ministar finansija mr Aleksandar Damjanović, Ministar ekonomskog razvoja i turizma, g-din Goran Đurović, Direktor Uprave prihoda i carina, g-din Rade Milošević, Senatori DRI Prof. dr Milan Dabović i Prof. dr Branislav Radulović, Izvršni direktor Cetralne banke Crne Gore, dr Radoica Luburić, predstavnici profesionalnih računovodstvenih udruženja iz regiona i mnogi drugi.

Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika, u ekskluzivnom ambijentu hotela „Azul“ na Velikoj plaži u Ulcinju. Osim praćenja Kongresa uživo, ISRCG je preko hibridnog sistema obezbijedio i praćenje kongresa online za sve one, koji su spriječeni da Kongresu lično prisustvuju.

Svi zainteresovani za učestvovanje na Kongresu mogu se prijaviti preko službenog sajta ISRCG – www.isrcg.org

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *