Tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i Italje dobar osnov za unapređenje ekonomske saradnje

Dodajte komentar

Na putu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji nepohodno je podizanje konkurentnosti crnogorske privrede kroz razvoj ljudskih resursa, unapređenje liderskih i menadžerskih znanja i vještina u privatnom i javnom sektoru, kao i suštinsku digitalnu transformaciju.

To je poručio predsjednik Asocijacije menadžera Crne Gore (AMM) Budimir Raičković koji se danas susreo sa ambasadorkom Italije Andreinom Marselom.

Raičković je upoznao ambasadorku sa aktivnostima AMM-a i činjenicom da je 9. septembra Asocijacija ušla u 10. godinu postojanja. Istakao je i da AMM snažno podržava ubrzano pristupanje Crne Gore Evropskoj Uniji.

Marsela je kazala da tradicionalno prijateljstvo Italije i Crne Gore daje dobru osnovu za dalje unapređenje ekonomske saradnje podsjećajući i na snažnu podršku Italije pristupanju Crne Gore EU.

Sagovornici su se saglasili da postoji izuzetna osnova za unapređenje saradnje u oblasti energetike kao i da postoji potreba da se uspostave direktne i frekventnije avio i pomorske linije.

“Ambasadorka je pozdravila aktivnosti Asocijacije kada je u pitanju zastupljenost žena u upravljačkim strukturama ali i članstvu AMM-a. Sagovornici su konstatovali da je ovo prvi u nizu sastanaka za realizaciju aktivnosti koje će doprinijeti unapređenju ekonomske saradnje”, saopšteno je iz Asocijacije.

Sastanku su prisustvovali i zamjenica ambasadorke Silvia Margareta Staffa i izvršna direktorica AMM-a Anđela Radosavović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *