Brazilci došli po Čarlija

Dodajte komentar

Vlada bi narednih dana trebala donijeti odluku o kupovini aviona “Čarli” koji je do prije skoro dvije godine letio za “Montenegro erlajns”. On od 26. decembra 2020.”leži” ispred hangara ove bivše kompanije, od kada je sa njega i skinut dio opreme.

Ovaj “embraer E-195” je 2010. godine kupio “Montenegro erlajns” od brazilskog “Embrajera” uz pomoć državne brazilske banke BNDS i registrovao pod oznakom (40-A0C). Većina kredita je otplaćena u iznosu od oko 38 miliona dolara, a preostali iznos duga se procijenjuje na oko pet miliona dolara.

Delegacija države Brazil, koju čini jedan predstavnik njihove Vlade i troje iz “Embrajera”, prije dva dana su stigli u Crnu Goru kako bi riješili ovaj problem. Oni su juče pregledali i fotografisali avion, kako bi utvrdili u kakvom se stanju nalazi. Oni će prema informacijama “Vijesti” ostati u Crnoj Gori do petka.

Kada je bivša avio-kompanija prestala sa otplaćivanjem dugova, ispunili su se uslovi da brazilska banka može preuzeti avion. Montenegro erlajns je prestao sa letovima krajem decembra, a u stečaj otišao u aprilu 2021. godine, tako da u tom periodu niko nije brinuo o avionu, a sa njega je navodno nestao dio opreme. Stečajna uprava je tada podnijela krivičnu prijavu tužilaštvu protiv nepoznatih počinilaca.

(Cijeli članak pročitajte u današnjim Vijestima)

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *