Milatović: Vlada za četiri mjeseca podigla minus u budžetu za čak 100 miliona eura

Dodajte komentar

Vlada Dritana Abazovića uspjela je da za četiri mjeseca podigne minus u državnoj kasi za čak 100 miliona eura, sa 30 miliona iz aprila 2022. na 138 iz avgusta 2022, naveo je jedan od lidera Pokreta Evropa sad Jakov Milatović.

Milatović je to kazao reagujući na informacie Pobjede iz Ministarstva finansija.

“Vlada Dritana Abazovića, izglasana od strane DPS-a, čiji ministri ovih dana potpisuju predizbornu koaliciju sa DPS-om, je uspjela da za četiri mjeseca podigne minus u državnoj kasi za čak 100 miliona eura, sa 30 miliona iz aprila 2022. na 138 iz avgusta 2022.”, naveo je Milatović na Tviteru.

Milatović dodaje da je minus je porastao za 100 miliona eura u periodu kada je ekonomska aktivnost u zemlji najveća zbog turizma, a prihodi iznad plana za 70 miliona eura.

“Ovo samo može da postigne rasipnička Vlada. U svojoj neznavenosti – strelice odgovornosti šalju se prema programu Evropa sad”, kazao je Milatović.

On je dodao da je pred građanima izbor jasan.

“Izbori i pobjeda Pokreta Evropa sad, te nastavak povećanja životnog standarda, ili ovo maliciozno mračenje od strane neustavne DPS-ove Vlade – te povratak na minimalnu platu od 222 eura i smanjenje svih plata u zemlji na prošlogodišnji nivo”, dodao je Milatović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *